LENJA PITA Omiljeni kolač sa jabukama po receptu bez premca, za savršenu nedelju
Klasik koji s vremenom samo dobija na popularnosti, prste da poližete.
Potrebno je
Za testo:
- 4 jaja
- 4 čaše brašna
- 2 čaše šećera
- 1 čaša ulja
- 1 čaša mleka
- 2 kesice praška za pecivo
- 2 kesice vanilin šećera
- šećer u prahu po želji
- cimet po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite jaja sa šećerom i kesicom vanilinog šećera. Dodajte ulje, mleko pa postepeno sipajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sjedinite da nema grudvica. Polovinu smese za koru izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 do 220 stepeni, dok se ne uhvati korica. Za to vreme pripremite fil. Oljuštite i izrendajte jabuke pa ostavite da puste sok. Onda ih propržite u tiganju na malo ulja pa dodajte čašu šećera i kesicu vanilin šećera i cimeta. Izdinstajte dobro da se sjedine sastojci. Polupečenu koru filujte pripremljenim nadevom od jabuka, pa prelijte drugom polovinom smese za koru. Vratite u rernu da se do kraja ispeče. Pospite gotovu pitu šećerom u prahu, secite i služite.
Možda vas zanima:
NEVIDLJIVI KOLAČ SA JABUKAMA Viralni desert koji je zaludeo milione domaćica, a evo i razloga
Jednostavne pripreme i skupog ukusa, za sve prilike.
LENJA PITA SA MAKOM Klasičan desert na moderan način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete obožavati.
LENJA PITA SA KAJSIJAMA Klasik na drugačiji način, a zamirisaće cela kuća
Sočan i lagan kolač oboriće s nogu i one izbirljive.
LENJA PITA NA MALO DRUGAČIJI NAČIN Starinski desert od jeftinih sastojaka, za sve prilike
Pravi se lako, a sastojci su jeftini, uživaćete u svakom zalogaju.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)