POSNI TIRAMISU Sočni kolač sa kafom ni malo ne zaostaje za originalom
Posni desert oduševiće i one izbirljive.

Za koru
Možda vas zanima:

TORTA CRVENI BARŠUN Raskošna poslastica zanimljivog izgleda zasladiće vas u momentu
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
SUZANINA PRINCES VANILA TORTA SAVRŠENA ZA USKRS Očaravajuća poslastica bogatog ukusa za pravo uživanje
Napravite ovu raskošnu poslasticu po receptu Suzane Golubović iz Niša.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POSNA TIRAMISU TORTA Savršen spoj palačinki i kafe, ukusa koji budi sva čula
Fenomenalna poslastica za dane Uskršnjeg posta.
- 200 ml ulja
- 1,5 čaša vode
- 450 g brašna
- 320 g šećera
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica vanilin šećera
Za fil
- 1 posni margarin
- 200 ml biljne slatke pavlake
- 6 kašika šećera u prahu
- 1 kašičica kakao praha
- 3 kapi ruma
Za sirup
- 300 g šećera
- 300 ml vode
- 2 kašičice instant kafe
- 100 ml ruma
Za glazuru
- 250 g čokolade za kuvanje
- 1 kašika šećera
- 4 kašike vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vodu, ulje, sodu bikarbonu, šećer i vanilin šećer, pa sipajte brašno i umutite. U pleh obložen papirom za pečenje preručite smesu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađenu koru podelite na 2 dela. Zasebno penasto umutite margarin sobne temperature pa dodajte biljnu slatku pavlaku. Umutite sve da se sastojci dobro sjedine. Dodajte kakao, rum i kakao prah pa mikserom sjedinite. Otopite šećer sa vodom, pa dodajte kafu i promešajte. Prohlađenom sirupu dodajte rum. U kalup stavite koru pa je prelijte sirupom i potom, premažite pripremljenim filom. Ponovite postupak i sa drugom korom. Pomešajte vodu i šećer pa dodajte čokoladu i kuvajte, uz neprestano mešanje, na umerenoj temperaturi. Kolač prelijte čokoladnom glazurom pa pospite kakao prahom. Ostavite u frižideru da se prohladi i stegne. Uživajte!

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.

Komentari (0)