LIMUN KOLAČ SA ČIA SEMENKAMA Očaravajući desert mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Fenomenalan desert u savršenom slatko-kiselkastom spoju.
Potrebno je:
Vlažni sastojci:
- korica limuna
- 2 kašike limunovog soka
- 2 kašike sosa od jabuka
- 3 kašike ulja
- 1/3 šolje šećera
Suvi sastojci:
- 1 šolja brašna
- 1/4 šolje bademovog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike čia semena
- prstohvat soli
Za premazivanje
- 1 kašika šećera
- prstohvat soli
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte limunovu koricu, sok, jabuka sos, ulje i šećer. Dobro mešajte dok se šećer ne otopi. Pustite da odstoji minut pa umešajte suve sastojke i mešajte, dok testo ne postane meko.Ostavite 10 do 15 minuta u frižideru. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Uzmite male komadiće testa pa valjajte u kuglice. Onda pomešajte kašiku šećera i prstohvat soli pa u to valjajte svaku kuglicu. Zatim je pritisnite pa oblikujte u ravan kolačić. Poređajte kolače na pleh obložen pek papirom. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Onda ostavite 5 minuta da se prohladi pa služite.
Možda vas zanima:
LIMUN KOLAČ U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa koji govori 1000 jezika
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
LIMUN KEKS Sočni kiselkasto slatki spoj u desertu koji se ne odbija
Aromatični kolač idealan je za sve prilike.
LIMUN KOLAČ SA KOKOSOM Mekan kao duša i sočan, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, oduševiće i one izbirljive.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)