MOŽE ZA DORUČAK, ALI I KASNU VEČERU Ukusni indijski namaz od povrća koje ne jedemo često

Alo.rs

13:05

Kulinarski globus 0

Neodoljiv patlidžan odućeviće vas u ovoj pašteti.

MOŽE ZA DORUČAK, ALI I KASNU VEČERU Ukusni indijski namaz od povrća koje ne jedemo često
pixabay

Namaz od patlidžana

Sastojci:

500 g patlidžana

2 čena belog luka

3 kašike limunovog soka

2 kašike oljuštenog badema

so, biber

1 kašika vlašca

1 kašika peršuna

Priprema:

Patlidžane isecite na kolutove, propržite na malo ulja i ohladite. Dobro ih usitnite štapnim mikserom pa pomešajte s protisnutim belim lukom, sitno seckanim peršunom i vlašcem te solju i biberom. Lagano dodajte maslinovo ulje i limunov sok da dobijete finu kremastu kremu. Na kraju umešajte iseckane bademe. Namaz poslužite uz prepečeni hleb.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading