MOŽE ZA DORUČAK, ALI I KASNU VEČERU Ukusni indijski namaz od povrća koje ne jedemo često
Neodoljiv patlidžan odućeviće vas u ovoj pašteti.
Namaz od patlidžana
Sastojci:
500 g patlidžana
2 čena belog luka
3 kašike limunovog soka
2 kašike oljuštenog badema
so, biber
1 kašika vlašca
1 kašika peršuna
Priprema:
Patlidžane isecite na kolutove, propržite na malo ulja i ohladite. Dobro ih usitnite štapnim mikserom pa pomešajte s protisnutim belim lukom, sitno seckanim peršunom i vlašcem te solju i biberom. Lagano dodajte maslinovo ulje i limunov sok da dobijete finu kremastu kremu. Na kraju umešajte iseckane bademe. Namaz poslužite uz prepečeni hleb.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SVEČANA TORTA ZA SVE LJUBITELJE KOKOSA Slatka fantazija koja se topi u ustima
Neodoljiv ukus koji će se svima dopasti.
SAVRŠENA VAZDUŠASTA KREMASTA POSLASTICA Čoko mus sa TAJNIM začinom idealan za kraj radne nedelje
Ukus će vas fascinirati.
OTKRIVAMO TAJNU RECEPTA KOJI SVAKI PUT USPEVA Sočni i mekani čupavci uvek su dobar izbor za desert
Poslednjih nekoliko godina, postali su dosta popularni.
SVE ŠTO VAM TREBA KAD JE NAPOLJU HLADNO Napunite patlidžane po bakinom receptu
Jednostavan i ukusan recept.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)