MOŽE ZA DORUČAK, ALI I KASNU VEČERU Ukusni indijski namaz od povrća koje ne jedemo često

Izvor: Alo.rs

13:05

Kulinarski globus 0

Neodoljiv patlidžan odućeviće vas u ovoj pašteti.

MOŽE ZA DORUČAK, ALI I KASNU VEČERU Ukusni indijski namaz od povrća koje ne jedemo često
pixabay

Namaz od patlidžana

Sastojci:

500 g patlidžana

2 čena belog luka

3 kašike limunovog soka

2 kašike oljuštenog badema

so, biber

1 kašika vlašca

1 kašika peršuna

Priprema:

Patlidžane isecite na kolutove, propržite na malo ulja i ohladite. Dobro ih usitnite štapnim mikserom pa pomešajte s protisnutim belim lukom, sitno seckanim peršunom i vlašcem te solju i biberom. Lagano dodajte maslinovo ulje i limunov sok da dobijete finu kremastu kremu. Na kraju umešajte iseckane bademe. Namaz poslužite uz prepečeni hleb.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading