RECEPT JE BIO STROGO ČUVANA TAJNA Titov kolač, omiljena poslastica u kojoj su uživali maršal i Jovanka
Oni koji su znali Tita kažu da je obožavao kolače sa kombinacijom čokolade i kafe

Sastojaci:
Možda vas zanima:

SAVRŠENA POSLASTICA ZA SVAKI DAN Nepečena torta sa keksom, pudingom i čokoladom, oduševiće vas svojim ukusom i izgledom
Uživajte u jednostavno ukusnoj i torti prelepog preseka

MEKA KAO DUŠA Sunđer torta s makom zavoleće svako
Neodoljivog je ukusa.

JEDNOSTAVNA, UKUSNA IZDAŠNA Spekulas torta, nežna, kremasta i aromatična
Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16

RECEPT NAŠIH BAKA ZA VRHUNSKI SLATKIŠ Torta sa orahom, ukus koji se pamti
Osim toga, orasi su odličan izvor antioksidanata, poboljšavaju rad mozga i otklanja stres
Za koru:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g mlevenih oraha ili lešnika
- 5 kašika skuvane crne kafe
- 5 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike ulja
Za prvi fil:
- 400 ml mleka
- 5 punih kašika brašna
- 2 žumanca
Za drugi fil:
- 200 g margarina
- 10 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g otopljene čokolade
- 3 kašičice mlevenog pečenog lešnika
Priprema:
Belanca na sobnoj temperaturi umutite sa polovinom šećera. Umitite žumanca sa ostatkom šećera i vanilin šećera. Dodajte ulje.
U brašno dodajte prašak za pecivo pa izmešajte. Dodajte jaku, hladnu crnu kafu u jaja. Izmešajte brašno i orahe. Dodajte ih u smesu od žumanaca.
Polako žicom umešajte sneg od belanaca.
Pecite u pobrašnjenom plehu u obliku po želji, na 180 stepeni, oko pola sata.
Za prvi fil, izmešajte mleko i žumance, pa polako, muteći mikserom, dodajte brašno. Skuvajte kao puding i ohladite.
Margarin dobro umutite sa šećerom i vanilinom, pa dodajte ohlađenu čokoladu.
Sjedinite oba fila. Dodajte pečeni lešnik.
Pečenu koru izvadite iz pleha, ohladite, premažite ohlađenim filom, pa pospite narendanom čokoladom i mlevenim orasima.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM Mirisni desert bogatog ukusa, za savršen petak
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)