DVOSTRUKO ZADOVOLJSTVO, MEDENA PITA Starinski recept za omiljeni kolač, koji vole sve generacije
Odlična poslastica, može biti torta ili kolač

Potrebno je:
Možda vas zanima:

ZA ONE KOJI ZNAJU ŠTA JE DOBRO Ove polpete od krompira i sira nestat će brzinom svetlosti s tanjira
Poslužite uz sos i sezonsku salatu

Ova divna poslastica osvojiće vas na prvi pogled, a gotova je bukvalno za 5 minuta
Kolač koji će vas već na prvi pogled osvojiti svojim izgledom, a najveće iznenađenje biće koliko se jednostavno i brzo priprema

STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi
Filija se može ispeći i u rerni šporeta, samo je važno postaviti tepsiju visoko, odmah ispod grejača

BOLJA NEGO IZ KAFANE Evo kako napraviti najukusniju teleću čorbu, a tajna je u pripremi mesa
Okrepiće vaš organizam, a priprema je poprilično jednostavna i brza
Biskvit:
- 5 jaja
- 150 gr šećera
- 200 gr. brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 50 ml. ulja
- 100 ml. mleka
korica limuna
Korica tamna
- 2 jaja
- 350 gr. brašna
- 100 gr. šećera
- 2 pune kašike meda
- 1 kašika kakao
- 1 prašak za pecivoo
- 100 ml mleka
- (peći dve kore)
Fil:
- 1/2 l mleka
- 1 vanilin šećer
- 150 gr. šećera
- 5 punih kašika gustina
- 250 gr margarina
Priprema:
Za biskvit umutiti 5 jaja sa šećerom dodati brašno, pecivo,ulje, mleko i koricu limuna sve izjednačiti. U pleh 30x20 cm staviti peh papir pa umućena jaja razliti i peći na 200 stepeni C 15 min.Tamna kora. umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo,med, kakao i mleko sve lepo izjednačiti pa ispeći dve korice u istom plehu.
Fil u mleko staviti šećer vanilin šećer staviti na šporet da provri. U činiju razmutiti sa malo hladnoga mleka gustin pa kad mleko provri uliti razmućen gustin i mešati žicom da se ne zgrudva. Staviti da se hladi. i povremeno mešati da se ne zgrudva. Margarin umutiti mikserom . Kad se gustin dobro ohladi izmešati ga sa margarinom, tako što se gustin dodaje kašika po kašika u matgarin. Najbolje to radi to mikserom.Slagati tamna kora/pola fila / biskvit žuti / fil druga polovina / tamna kora / Može glazura čokolade ili prah šećer.

MARKIZA Nepečena poslastica očaravajućeg ukusa za sve svečane prilike
Lagana i ukusna, gosti će biti oduševljeni.

BANANAMISU Savršen spoj omiljenog kolača i voća, po receptu bez mane
Sočan i sladak, ukusa koji se pamti.

LEŠNIK BOMBICE Savršena poslastica koja ne zahteva vreme za pripremu
Služite uz kafu.

KARAMEL SUTLIJAŠ Jeftin desert skupog ukusa na kome su odrasle generacije, nema ko ga ne voli
Sočan desert nestaće sa stola odmah.

KEKS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM Kremasta poslastica osvaja od prvog zalogaja, a uspeva svima
Pravi se lako, a pojede brzo.
Komentari (0)