DVOSTRUKO ZADOVOLJSTVO, MEDENA PITA Starinski recept za omiljeni kolač, koji vole sve generacije
Odlična poslastica, može biti torta ili kolač
Potrebno je:
Biskvit:
- 5 jaja
- 150 gr šećera
- 200 gr. brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 50 ml. ulja
- 100 ml. mleka
korica limuna
Korica tamna
- 2 jaja
- 350 gr. brašna
- 100 gr. šećera
- 2 pune kašike meda
- 1 kašika kakao
- 1 prašak za pecivoo
- 100 ml mleka
- (peći dve kore)
Fil:
- 1/2 l mleka
- 1 vanilin šećer
- 150 gr. šećera
- 5 punih kašika gustina
- 250 gr margarina
Priprema:
Za biskvit umutiti 5 jaja sa šećerom dodati brašno, pecivo,ulje, mleko i koricu limuna sve izjednačiti. U pleh 30x20 cm staviti peh papir pa umućena jaja razliti i peći na 200 stepeni C 15 min.Tamna kora. umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo,med, kakao i mleko sve lepo izjednačiti pa ispeći dve korice u istom plehu.
Fil u mleko staviti šećer vanilin šećer staviti na šporet da provri. U činiju razmutiti sa malo hladnoga mleka gustin pa kad mleko provri uliti razmućen gustin i mešati žicom da se ne zgrudva. Staviti da se hladi. i povremeno mešati da se ne zgrudva. Margarin umutiti mikserom . Kad se gustin dobro ohladi izmešati ga sa margarinom, tako što se gustin dodaje kašika po kašika u matgarin. Najbolje to radi to mikserom.Slagati tamna kora/pola fila / biskvit žuti / fil druga polovina / tamna kora / Može glazura čokolade ili prah šećer.
Možda vas zanima:
ZA ONE KOJI ZNAJU ŠTA JE DOBRO Ove polpete od krompira i sira nestat će brzinom svetlosti s tanjira
Poslužite uz sos i sezonsku salatu
Ova divna poslastica osvojiće vas na prvi pogled, a gotova je bukvalno za 5 minuta
Kolač koji će vas već na prvi pogled osvojiti svojim izgledom, a najveće iznenađenje biće koliko se jednostavno i brzo priprema
STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi
Filija se može ispeći i u rerni šporeta, samo je važno postaviti tepsiju visoko, odmah ispod grejača
BOLJA NEGO IZ KAFANE Evo kako napraviti najukusniju teleću čorbu, a tajna je u pripremi mesa
Okrepiće vaš organizam, a priprema je poprilično jednostavna i brza
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)