DVOSTRUKO ZADOVOLJSTVO, MEDENA PITA Starinski recept za omiljeni kolač, koji vole sve generacije
Odlična poslastica, može biti torta ili kolač
![DVOSTRUKO ZADOVOLJSTVO, MEDENA PITA Starinski recept za omiljeni kolač, koji vole sve generacije](/data/images/2022-11-22/40859_medena-pita-2_f.jpg?timestamp=1676588400)
Potrebno je:
Biskvit:
- 5 jaja
- 150 gr šećera
- 200 gr. brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 50 ml. ulja
- 100 ml. mleka
korica limuna
Korica tamna
- 2 jaja
- 350 gr. brašna
- 100 gr. šećera
- 2 pune kašike meda
- 1 kašika kakao
- 1 prašak za pecivoo
- 100 ml mleka
- (peći dve kore)
Fil:
- 1/2 l mleka
- 1 vanilin šećer
- 150 gr. šećera
- 5 punih kašika gustina
- 250 gr margarina
Priprema:
Za biskvit umutiti 5 jaja sa šećerom dodati brašno, pecivo,ulje, mleko i koricu limuna sve izjednačiti. U pleh 30x20 cm staviti peh papir pa umućena jaja razliti i peći na 200 stepeni C 15 min.Tamna kora. umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo,med, kakao i mleko sve lepo izjednačiti pa ispeći dve korice u istom plehu.
Fil u mleko staviti šećer vanilin šećer staviti na šporet da provri. U činiju razmutiti sa malo hladnoga mleka gustin pa kad mleko provri uliti razmućen gustin i mešati žicom da se ne zgrudva. Staviti da se hladi. i povremeno mešati da se ne zgrudva. Margarin umutiti mikserom . Kad se gustin dobro ohladi izmešati ga sa margarinom, tako što se gustin dodaje kašika po kašika u matgarin. Najbolje to radi to mikserom.Slagati tamna kora/pola fila / biskvit žuti / fil druga polovina / tamna kora / Može glazura čokolade ili prah šećer.
Možda vas zanima:
![ZA ONE KOJI ZNAJU ŠTA JE DOBRO Ove polpete od krompira i sira nestat će brzinom svetlosti s tanjira](/data/images/2023-03-31/50055_313429665-3275063756077359-1531802586483786525-n-800x445_f.jpg)
ZA ONE KOJI ZNAJU ŠTA JE DOBRO Ove polpete od krompira i sira nestat će brzinom svetlosti s tanjira
Poslužite uz sos i sezonsku salatu
![Ova divna poslastica osvojiće vas na prvi pogled, a gotova je bukvalno za 5 minuta](/data/images/2023-03-29/49950_screenshot-8_f.jpg)
Ova divna poslastica osvojiće vas na prvi pogled, a gotova je bukvalno za 5 minuta
Kolač koji će vas već na prvi pogled osvojiti svojim izgledom, a najveće iznenađenje biće koliko se jednostavno i brzo priprema
![STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi](/data/images/2021-12-20/16519_screenshot-10_f.png)
STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi
Filija se može ispeći i u rerni šporeta, samo je važno postaviti tepsiju visoko, odmah ispod grejača
![BOLJA NEGO IZ KAFANE Evo kako napraviti najukusniju teleću čorbu, a tajna je u pripremi mesa](/data/images/2022-02-22/21605_corbaaaa_f.png)
BOLJA NEGO IZ KAFANE Evo kako napraviti najukusniju teleću čorbu, a tajna je u pripremi mesa
Okrepiće vaš organizam, a priprema je poprilično jednostavna i brza
![posna reforma torta](/data/images/2024-11-29/107520_posna-reforma-torta_f.jpg)
REFORMA TORTA Raskošna čokoladna poslastica sa orasima, za sve svečanosti
Neodoljiva poslastica sa orasima ukrasiće svaku svečanu trpezu.
![čokoladni mafini](/data/images/2025-02-14/114006_shutterstock-2232187775_f.jpg)
NEODOLJIVI ČOKOLADNI MAFINI Uspevaju i potpunim početnicima, a tope se u ustima
Fenomenalan i brz kolač, kao savršen za iznenadne goste.
![cimet rolnice](/data/images/2025-02-14/113997_shutterstock-2445801987_f.jpg)
AROMATIČNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje savršeno ide uz šoljicu kafe
Neodoljive i slatke, za pravo uživanje.
![medovik torta](/data/images/2025-02-14/113993_shutterstock-2175430555_f.jpg)
MEDOVIK TORTA Očaravajuća poslastica kao savršena za sve svečane događaje
Fenomenalna torta sa medom za prave sladokusce.
![rolat sa pomorandžom](/data/images/2025-02-13/113943_screenshot-2025-02-13-164545_f.png)
AROMATIČNI ROLAT SA POMORANDŽOM Desert za savršen petak koji se pojede u trenu
Fenomenalan desert oduševiće i one koji ne vole voćne deserte.
Komentari (0)