PRIZNAJTE DA OVAKAV KEKS NISTE PROBALI Neobičan slatkiš iz tiganja je preukusan
Neobična priprema, još neobičniji ukus.
Keks iz tiganja
Sastojci:
160 g putera
150 g smeđeg šećera
100 g belog šećera
2 kašičice vanilinog ekstrakta
1/2 kašičice soli
2 jajeta + 1 žumance
220 g brašna
1/2 kašičice sode
180 g čokolade
100 g čokoladnih ljuspica (ili badema, oraha)
Priprema:
Tiganj namažite puterom i ugrejte da se rastopi. Dodajte šećer, vanilin ekstrakt i so pa umešajte u glatku smesu. Dodajte celo jaje i žumance pa nastavite s mešanjem. Potom dospite prosejano brašno pomešano sa sodom bikarbonom pa mešajte još minut-dva. Dodajte zatim i naseckanu čokoladu, a po želji i čokoladne ljuspice. Možete ih zameniti orašastim plodovima ili dodati još malo čokolade. Pecite 30 minuta na 190 stepeni dok keks ne postane zlatne boje. Secite ohlađeno.
SAVET Uz ovaj keks odlično ide sladoled od vanile
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OVE SASTOJKE UVEK IMATE U KUĆI Dvobojnim mafinima najviše će se obradovati najmlađi
Izuzetno se lako prave!
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
UKUSNIJE NEGO ONE IZ PRODAVNICE Kad naučite da ih pravite, više kupovne TOBLERONE nećete kupovati
Taman isecite za jedan zalogaj.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)