LAGANI OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ Jafa torta, kremasto uživanje koje se ne peče
A za ovu varijantu popularne poslastice nećete morati da uključujete rernu. Sprema se lako i brzo, a isto tako se i smaže
Sastojci:
Keks korica:
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g mlevenih oraha
- 150 g omekšalog margarina
- 50 – 100 g šećera u prahu ( zavisno koliko slatko volite )
- 200 ml soka od narandže
Krem:
- 1 litar mleka
- 3 pudinga po 40 g od vanile
- 5 kašika kristal šećera
- 100 g margarina
- 50 g šećera u prahu
- 200 ml slatke pavlake
- 300 g jafa keksa
Način pripreme:
Pomešati puding i šećer sa malo hladnog mleka i umutiti da nema grudvica. Ostatak od litra staviti na vatru da provri. Zakuvati puding kada mleko provri pa mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre, pa prekriti folijom dok se ne ohladi. Dok se puding hladi praviti koricu. Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa dodati keks i orahe, a zatim uliti i sok.
Sve rukom izmesiti pa na tacni oblikovati koricu prečnika 26 cm ili staviti obruč od kalupa na tacnu pa tako oblikovati. Korica je gusta pa može da se oblikuje i rukom.
Kada se puding ohladio ulupati margarin sa šećerom u prahu, pa dodati u puding i sve zajedno umutiti.
Umutiti slatku pavlaku čvrsto pa je dodati pudingu i opet umutiti.
Na koricu naneti pola krema, preko njega jafa keks koji smo provukli kroz sok. Utrošićete malo više od pola količine koju imate. Ostatak iseckati u ostatak fila i izmešati. Taj ostatak naneti preko jafa keksa i poravnati.
Dekorisati po želji i dobro ohladiti.
Možda vas zanima:
JAFA TORTA Poslastica koja će vas osvežiti u trenu, kremasta i raskošna
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.
JAFA TORTA Poslastica sa pomorandžom za sve svečane prilike, prste da poližete
Raskošna i kremasta, nema ko vam neće tražiti recept.
ŠVARCVALD ROLAT Probajte bržu varijantu poznate torte, zaljubićete se na prvi zalogaj!
Kremasta poslastica, savršena za sve prilike.
IZ BAKINOG KUVARA Rolat sa čokoladom i orasima, jednostavan kolač bogatog ukusa
Nekada se kolač nije mogao zamisliti bez oraha i čokolade, pa je takav i ovaj stari recept za rolat.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)