LAGANI OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ Jafa torta, kremasto uživanje koje se ne peče
A za ovu varijantu popularne poslastice nećete morati da uključujete rernu. Sprema se lako i brzo, a isto tako se i smaže

Sastojci:
Možda vas zanima:

JAFA TORTA Poslastica sa pomorandžom za sve svečane prilike, prste da poližete
Raskošna i kremasta, nema ko vam neće tražiti recept.

ŠVARCVALD ROLAT Probajte bržu varijantu poznate torte, zaljubićete se na prvi zalogaj!
Kremasta poslastica, savršena za sve prilike.

IZ BAKINOG KUVARA Rolat sa čokoladom i orasima, jednostavan kolač bogatog ukusa
Nekada se kolač nije mogao zamisliti bez oraha i čokolade, pa je takav i ovaj stari recept za rolat.

ČOKOLADNA TORTA ZA 5 MINUTA Mere su na kašiku, peče se u mikrotalasnoj i svima uspe!
Sočna torta bogatog ukusa.
Keks korica:
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g mlevenih oraha
- 150 g omekšalog margarina
- 50 – 100 g šećera u prahu ( zavisno koliko slatko volite )
- 200 ml soka od narandže
Krem:
- 1 litar mleka
- 3 pudinga po 40 g od vanile
- 5 kašika kristal šećera
- 100 g margarina
- 50 g šećera u prahu
- 200 ml slatke pavlake
- 300 g jafa keksa
Način pripreme:
Pomešati puding i šećer sa malo hladnog mleka i umutiti da nema grudvica. Ostatak od litra staviti na vatru da provri. Zakuvati puding kada mleko provri pa mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre, pa prekriti folijom dok se ne ohladi. Dok se puding hladi praviti koricu. Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa dodati keks i orahe, a zatim uliti i sok.
Sve rukom izmesiti pa na tacni oblikovati koricu prečnika 26 cm ili staviti obruč od kalupa na tacnu pa tako oblikovati. Korica je gusta pa može da se oblikuje i rukom.
Kada se puding ohladio ulupati margarin sa šećerom u prahu, pa dodati u puding i sve zajedno umutiti.
Umutiti slatku pavlaku čvrsto pa je dodati pudingu i opet umutiti.
Na koricu naneti pola krema, preko njega jafa keks koji smo provukli kroz sok. Utrošićete malo više od pola količine koju imate. Ostatak iseckati u ostatak fila i izmešati. Taj ostatak naneti preko jafa keksa i poravnati.
Dekorisati po želji i dobro ohladiti.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Komentari (0)