POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Najbolji recept za tiramisu sa jagodama
Iskoristite prve jagode ove sezone.
Tiramisu od jagode
Sastojci:
370 g piškota
150 g putera
500 g jagoda
6 listova želatina
1 kg neslanog sira
100 g šećera
2 kesice vanilin-šećera
2 kašike amareta (gorki liker od badema)
200 g slatke pavlake
kakao u prahu za ukrašavanje
Priprema:
Prepolovite 14 piškota, a ostale izmrvite i pomešajte s puterom. Dobro sjedinite piškote i puter, pa od toga napravite koru u kalupu za tortu s prstenom koji se skida. Okolo poređajte prepolovljene piškote. Jagode operite i isecite (ostavite nekoliko za ukras) i stavite preko donje kore. Potopite želatin u hladnu vodu. Sir, šećer i vanilin-šećer pomešajte. Dodajte amareto, ocedite želatin i umešajte ga u krem od sira. Umutite čvrsto slatku pavlaku i pomešajte je s kremom. Krem sipajte preko jagoda i tortu ostavite u frižideru 2-3 sata da se hladi. Pre služenja tortu pospite kakaom ili ukrasite jagodama.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOMBINACIJA KOJA SE BRZO SMAŽE Jagode sa vanilom su deci najomiljene!
Kremasto zadovoljstvo u čaši.
ELEGANTNA TORTA ZA SVE PRILIKE Zamrznuta poslastica od jagode je slatka, neodoljiva
Iskoristite dok im je sezona.
LAGANA I OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Torta Laganini opravdava svoj naziv
Laka za pripremu, a laka i za jelo.
BEZGLUTENSKA TORTICA Preukusna poslastica koju mogu svi da jedu, a neće vam teško pasti
Neodoljivo je, videćete.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)