POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Najbolji recept za tiramisu sa jagodama

Alo.rs

12:30

Slatki kutak 0

Iskoristite prve jagode ove sezone.

POSLASTICA KOJA SE NE PEČE Najbolji recept za tiramisu sa jagodama
pixabay

Tiramisu od jagode

Sastojci:

370 g piškota

150 g putera

500 g jagoda

6 listova želatina

1 kg neslanog sira

100 g šećera

2 kesice vanilin-šećera

2 kašike amareta (gorki liker od badema)

200 g slatke pavlake

kakao u prahu za ukrašavanje

Priprema:

Prepolovite 14 piškota, a ostale izmrvite i pomešajte s puterom. Dobro sjedinite piškote i puter, pa od toga napravite koru u kalupu za tortu s prstenom koji se skida. Okolo poređajte prepolovljene piškote. Jagode operite i isecite (ostavite nekoliko za ukras) i stavite preko donje kore. Potopite želatin u hladnu vodu. Sir, šećer i vanilin-šećer pomešajte. Dodajte amareto, ocedite želatin i umešajte ga u krem od sira. Umutite čvrsto slatku pavlaku i pomešajte je s kremom. Krem sipajte preko jagoda i tortu ostavite u frižideru 2-3 sata da se hladi. Pre služenja tortu pospite kakaom ili ukrasite jagodama.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading