ČUVENA STARINSKA POSLASTICA Grilijaš torta, moćna i preukusna, idealna za uskršnju trpezu
Jedna starinska torta i ujedno njena najjednostavnija verzija

Potrebno je:
Možda vas zanima:

VANVREMENSKI KLASIK KOJI SVI OBOŽAVAJU Starinski recept za neodoljivu Doboš tortu
Kraljica svake trpeze, čiji originalni recept datira još iz 1885. godine

PRAVA FANTAZIJA Gabon torta, čokoladno bogatstvo samo za prave sladokusce
Uz mlevene lešnike, dobićete neodoljiv ukus koji će oduševiti sve prave sladokusce. A priprema je jednostavna i ne zahteva neke posebne kulinarske veštine

OSVOJIĆE VAS MIRISOM I UKUSOM Monte torta, kremasta poslastica s lešnikom
Ako ne volite ili nemate pri ruci lešnike, možete dodati voće, čokoladne komadiće ili možda neki drugi orašasti plod

SLATKIŠ ZA SVAKU PRILIKU Brza torta sa plazma keksom, nepečena, kremasta, predivnog ukusa i izgleda
Brza plazma torta koja se ne peče a za pripremu vam treba samo 10 minuta
Za tri kore:
- 12 jaja,
- 12 kašika šećera,
- 3 kašike brašna,
- 160 g šećera,
- 200 g samlevenih oraha
Za fil:
- 5 jaja,
- 10 kašika šećera,
- 125 g čokolade,
- 250 g margarina,
- vanilin šećer
Grilijaš za posipanje:
- 200 g šećera,
- 150 g seckanih oraha
Za glazuru:
- 150 g čokolade,
- 4 kašike ulja
Za dekoraciju:
- 100 g čokolade,
- 100 g margarina
Priprema: Pripremite najpre grilijaš za kore. Rastopite na tihoj vatri šećer kao karamel i dodajte samlevene orahe. Izručite na nauljeni tanjir i, kad se ohladi, sameljite. Za svaku koru umutite penasto četiri belanceta, dodajte četiri kašike šećera, četiri žumanceta, kašiku brašna, 120 grama samlevenog grilijaša. Ispecite tri kore.
Za fil mutite na pari pet celih jaja sa šećerom i vanilin šećerom, a na kraju dodajte čokoladu. U ohlađen fil umešajte umućeni margarin. Posebno pripremite još jednu turu grilijaša za posipanje, pa ga usitnite u avanu, da bude krupniji. Nafilujte tortu i celu je pospite.
Odozgo prelijte glazurom od čokolade, a okolo obilno pospite grilijašem. Za čokoladne kupice umutite penasto margarin i rastopljenu čokoladu, pa špricem sa zvezdastim otvorom dekorišite tortu.

NEODOLJIVI MAFINI SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.

PIJANA TORTA SA VIŠNJAMA ZA USKRS Polovina nestane dok trepnete
Sočna i osvežavajuća, nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)