EKSKLUZIVNI MEDITERANSKI KOLAČ Slasne grčke ledene kocke bolje od standardnih
Grčke ledene kocke mogu da se jedu u bilo koje godišnje doba
Sastojci:
- 250 grama mlevenog integralnog keksa
- 100 grama margarina
- 400 grama čokolade za kuvanje
- 200 grama krem sira
- 100 grama bele čokolade
- 400 mililitara slatke pavlake
Način pripreme:
U šerpu na šporetu stavimo margarin da se rastopi. Rastopljenim margarinom prelijemo mleveni keks i promešamo. Smesu produžimo da mesimo rukom dok se ne sjedini. Smesu nanesemo u pravougaoni kalup obložen najlonskom folijom.
Čokoladu izlomimo na parčad i stavimo u šerpu, na šporetu, da se rastopi. Dodamo slatku pavlaku i mešamo. Kada se čokolada rastopi sklonimo šerpu sa šporeta. Dodamo krem sir i mešamo dok se smesa ne sjedini. Smesu preručimo u sud za mućenje i mutimo mikserom dok ne postane penasta. Zatim smesu nanesemo u kalup i ostavimo da se ohladi i stegne.
Belu čokoladu izlomimo na parčad i stavimo u manju šerpu, na šporetu, da se rastopi. Dodamo i malo ulja. Rastopljenu belu čokoladu nanesemo u kalup. Ostavimo da se ohladi i stegne. Ohlađen i stegnut kolač izvadimo iz kalupa, pa ga isečemo na kocke.
Prijatno!
Možda vas zanima:
BRZ I SOČAN Starinski kolač od kajisija je poslastica kojoj nema mane, miriše na detinjstvo
Za dodatnu sočnost i aromu, pre pečenja pospite kajsije...
RECEPT ZA NAJBOLJI TIRAMISU NA SVETU, TOPI SE U USTIMA, OKREPLJUJE NEPCA Spreman za 20 minuta, a ukus obara sa nogu
Pohvaliće ga i vrsni poznavaoci "slatkog programa".
ČOKOLADNI KOLAČ IZ TIGANJA Bogatstvo ukusa nikad nije bilo jednostavnije, bićete očarani!
Probajte prvom prilikom...
TORTA ZA SVA VREMENA Ledena kraljica, savršenstvo ukusa
Ledena kraljica je jedna od onih torti koje podsećaju na detinjstvo i uz čiji ukus su odrastale generacije
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)