KAD VAM SE JEDE NEŠTO DOBRO Čokoladni rolat pravo rešenje, pogotovo kad se pravi sa plazmom i nutelom
Ne postoji osoba koja ne voli namirnice sa spiska, a ako ste veći ljubitelj eurokrema od nutele slobodno zamenite
Sastojci:
Za podlogu:
300 g mlevene plazme
100 g nutele
Za fil:
400 ml mleka
1 kesica pudinga od vanile
100 g šećera
10 g vanilin šećera
300 g maskarpone sira
Za dekoraciju:
200 g čokolade
70 g lešnika
100 g šećera
Priprema:
Pomešajte mlevenu plazmu i nutelu i dobro sjedinite. Rasporedite na providnoj foliji u obliku pravougaonika.
U mleko dodajte oba šećera, puding i kuvajte dok se ne zgusne uz konstatno mešanje. Pokrijte i ohladite, pa dodajte maskarpone i mikserom sve lepo sjedinite. Premažite preko keksa i urolajte.
Ostavite u frižideru sat vremena. Kada se rolat stegne, prelijte istopljenom čokoladom.
Možda vas zanima:
KOLAČI SA LIMUNOM U SAVRŠENOM SLATKO-KISELKASTOM SPOJU Osvežavajući i lagani
Žuti brauni, tart sa limunom, čizkejk ili kuglof, osvojiće i one koji ne vole slatko.
FENOMENALNI KOLAČI SA MAKOM Lagani i izdašni a neodoljivo ukusni
Ako volite mak, ove kolače ćete da obožavate. Najbolje stavite odmah duplu meru.
NAJLEPŠI KOLAČI SA MEDOM Tope se u ustima, a priprema je jednostavna
Starinski kolač sa orasima, čoko kocke, egipatski kolač, medenjaci ili makovnjača, šta god da izaberete nećete da pogrešite.
ČOKOLADNI ROLAT SA BANANOM Brže ćete ga napraviti od torte, a podjednako je izdašan i ukusan
Savršena poslastica koja se jednostavno pravi.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)