KASANDRA TORTA Ima 3 kore i 3 krema , neodoljivog ukusa

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Ako vam treba torta za predstojeće slavlje, probajte Kasandru. Preukusna poslastica sa bananicama čiji se ukus ne zaboravlja.

kasandra torta
Shutterstock/torta sa orasima

Potrebno je

Za koru sa kokosom

4 belanca
100 g šećera
2 kašike brašna
100 g kokosa
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećer

Za koru sa čokoladom

4 belanca
100 g šećera
100 g čokolade
2 kašike brašna
1 kesica praška za pecxivo
1 kesica vanilin šećer

Za koru sa orasima

4 belanca
100 g šećera
100 g mlevenih oraha
2 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećer

Fil

12 žumanca
250 g šećera
1 l mleka
3 kesice pudinga od vanile
250 g margarina
5-6 krem bananica
100 g čokolade
100 g mlevenih oraha

Za dekoraciju:

200 ml slatke pavlake
šarene perlice

Priprema

Kora sa kokosom  Umutite belanca sa šećerom i vanil-šečerom u čvrst sneg. Posebno pomešajte, kokos, brašno, prašak za pecivo i pomešajte sa umućenim belancima. Prebacite u kalup za torte na pek-papir i pecite oko 15 minuta na 2000 stepeni.

Kora sa čokoladom Umutite belanca sa šećerom i vanil-šećerom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i rendanu čokoladu i pomešajte sa pripremljenim belancima. Sipajte u kalup kao i prvu koru i pecite.

Kora sa orasima Umutite belanca sa šećerom i vanil šećerom. Posebno pomešajte brašno, prašak za pecivo i mlevene orahe. Pecite kao i preostale dve kore.

Fil  Žumanca pomešajte sa šećerom, mutite ručnom mutilicom, dodajte sva tri pudinga iz kesice i malo hladnog mleka i sve pomešajte. Preostalo mleko stavite na vatru da provri. U provrelo mleko sipajte pripremljena žumanca i na laganoj vatri kuvajte da se zgusne. Pripremljen fil ostavite sa strane da se skroz ohladi. Umutite margarin i pomešajte sa ohlađenim filom.

Fil podelite u tri dela: u jedan dodajte seckane krem bananice, u drugi otopljenu čokoladu a u treći mlevene orahe.

Ređanje Kora sa kokosom - fil sa bananicama, kora sa čokoladom - fil sa čokoladom, kora sa orasima - fil sa orasima. Ako preostane fila premažite tortu i sa strane. ostavite da se stegne, najbolje preko noći.

Premažite tortu šlagom i dekorišite po želji.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading