KASANDRA TORTA Ima 3 kore i 3 krema , neodoljivog ukusa
Ako vam treba torta za predstojeće slavlje, probajte Kasandru. Preukusna poslastica sa bananicama čiji se ukus ne zaboravlja.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BRZA SARAJEVSKA TORTA Starinska poslastica koja budi sva čula, a gotova za tili čas
Prepuna čokolade i orahe, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

NEŽNA LAVANDA TORTA Kremasta i sočna poslastica nezaboravnog ukusa
Lagana i neodoljiva, nestaće sa stola čim se postavi.

NEPEČENA MAK TORTICA ZA USKRS Brza poslastica skupog ukusa od koje će vam poći voda na usta
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

USKRŠNJA AMBASADOR TORTA Starinska poslastica punog ukusa sa lešnicima i čokoladom
Savršena torta za sve svečane prilike.
Za koru sa kokosom
4 belanca
100 g šećera
2 kašike brašna
100 g kokosa
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećer
Za koru sa čokoladom
4 belanca
100 g šećera
100 g čokolade
2 kašike brašna
1 kesica praška za pecxivo
1 kesica vanilin šećer
Za koru sa orasima
4 belanca
100 g šećera
100 g mlevenih oraha
2 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećer
Fil
12 žumanca
250 g šećera
1 l mleka
3 kesice pudinga od vanile
250 g margarina
5-6 krem bananica
100 g čokolade
100 g mlevenih oraha
Za dekoraciju:
200 ml slatke pavlake
šarene perlice
Priprema
Kora sa kokosom Umutite belanca sa šećerom i vanil-šečerom u čvrst sneg. Posebno pomešajte, kokos, brašno, prašak za pecivo i pomešajte sa umućenim belancima. Prebacite u kalup za torte na pek-papir i pecite oko 15 minuta na 2000 stepeni.
Kora sa čokoladom Umutite belanca sa šećerom i vanil-šećerom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i rendanu čokoladu i pomešajte sa pripremljenim belancima. Sipajte u kalup kao i prvu koru i pecite.
Kora sa orasima Umutite belanca sa šećerom i vanil šećerom. Posebno pomešajte brašno, prašak za pecivo i mlevene orahe. Pecite kao i preostale dve kore.
Fil Žumanca pomešajte sa šećerom, mutite ručnom mutilicom, dodajte sva tri pudinga iz kesice i malo hladnog mleka i sve pomešajte. Preostalo mleko stavite na vatru da provri. U provrelo mleko sipajte pripremljena žumanca i na laganoj vatri kuvajte da se zgusne. Pripremljen fil ostavite sa strane da se skroz ohladi. Umutite margarin i pomešajte sa ohlađenim filom.
Fil podelite u tri dela: u jedan dodajte seckane krem bananice, u drugi otopljenu čokoladu a u treći mlevene orahe.
Ređanje Kora sa kokosom - fil sa bananicama, kora sa čokoladom - fil sa čokoladom, kora sa orasima - fil sa orasima. Ako preostane fila premažite tortu i sa strane. ostavite da se stegne, najbolje preko noći.
Premažite tortu šlagom i dekorišite po želji.

NEODOLJIVI MAFINI SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.

PIJANA TORTA SA VIŠNJAMA ZA USKRS Polovina nestane dok trepnete
Sočna i osvežavajuća, nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)