KASANDRA TORTA Ima 3 kore i 3 krema , neodoljivog ukusa
Ako vam treba torta za predstojeće slavlje, probajte Kasandru. Preukusna poslastica sa bananicama čiji se ukus ne zaboravlja.
Potrebno je
Za koru sa kokosom
4 belanca
100 g šećera
2 kašike brašna
100 g kokosa
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećer
Za koru sa čokoladom
4 belanca
100 g šećera
100 g čokolade
2 kašike brašna
1 kesica praška za pecxivo
1 kesica vanilin šećer
Za koru sa orasima
4 belanca
100 g šećera
100 g mlevenih oraha
2 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećer
Fil
12 žumanca
250 g šećera
1 l mleka
3 kesice pudinga od vanile
250 g margarina
5-6 krem bananica
100 g čokolade
100 g mlevenih oraha
Za dekoraciju:
200 ml slatke pavlake
šarene perlice
Priprema
Kora sa kokosom Umutite belanca sa šećerom i vanil-šečerom u čvrst sneg. Posebno pomešajte, kokos, brašno, prašak za pecivo i pomešajte sa umućenim belancima. Prebacite u kalup za torte na pek-papir i pecite oko 15 minuta na 2000 stepeni.
Kora sa čokoladom Umutite belanca sa šećerom i vanil-šećerom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i rendanu čokoladu i pomešajte sa pripremljenim belancima. Sipajte u kalup kao i prvu koru i pecite.
Kora sa orasima Umutite belanca sa šećerom i vanil šećerom. Posebno pomešajte brašno, prašak za pecivo i mlevene orahe. Pecite kao i preostale dve kore.
Fil Žumanca pomešajte sa šećerom, mutite ručnom mutilicom, dodajte sva tri pudinga iz kesice i malo hladnog mleka i sve pomešajte. Preostalo mleko stavite na vatru da provri. U provrelo mleko sipajte pripremljena žumanca i na laganoj vatri kuvajte da se zgusne. Pripremljen fil ostavite sa strane da se skroz ohladi. Umutite margarin i pomešajte sa ohlađenim filom.
Fil podelite u tri dela: u jedan dodajte seckane krem bananice, u drugi otopljenu čokoladu a u treći mlevene orahe.
Ređanje Kora sa kokosom - fil sa bananicama, kora sa čokoladom - fil sa čokoladom, kora sa orasima - fil sa orasima. Ako preostane fila premažite tortu i sa strane. ostavite da se stegne, najbolje preko noći.
Premažite tortu šlagom i dekorišite po želji.
Možda vas zanima:
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
AMERIČKE KROFNICE SE TOPE U USTIMA Nestaće sa stola odmah
Fenomenalne krofnice mekane i slasne.
POSLASTICE ZA USKRS Ukusa koji se pamti i raskošnog izgleda, za pravo uživanje
Saher torta, kolač sa orahom, ruske šubare ili baklava, otopićete se od miline.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)