LIMUN TORTA Fenomenalna poslastica koja se topi u ustima, ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Lagana i kremasta torta u savršenom slatko-kiselkastom spoju.

limun torta
Shutterstock

Limun torta
Sastojci:

  • 100 ml soka od limuna
  • 100 g šećera
  • 100 ml vode
  • kora limuna

Za kurd

  • 150 ml limunovog soka
  • 150 g šećera
  • 6 žumanaca ili 3 jajeta
  • 15 g gustina
  • kora limuna
  • 75 g putera

Za krem

  • 200 g maskarpone sira
  • 200 g slatke pavlake
  • 50 g prah-šećera
  • 200 g piškota

Priprema:
Stavite limunov sok da provri, dodajte šećer, vodu i koru limuna. Ostavite da ključa 4-5 minuta. Zatim dobro ohladite. Izvadite pulpu limuna kašikom. Koru limuna izrendajte. Sok limuna procedite, pa dodajte šećer, žumanca, gustin i promešajte. Kuvajte sve dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i dodajte puter i sve lepo promešajte. Prekrijte folijom i potpuno ohladite. Maskarpone sir, umućenu slatku pavlaku i prah-šećer umutite mikserom dok se sve ne sjedini. Piškote potopiti u pripremljeni sok od limuna i ređajte u kalup. Preliti pola kreme preko piškota, zatim limun kurd, ponovo piškote, kremu i završiti limun kurdom. Ohladite par sati u frižideru.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading