ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.

Potrebno je
Možda vas zanima:

NEODOLJIVI NJUJORŠKI ČIZKEJK Mekan kao duša, a topi se u ustima, savršen za sve bitne događaje
Sočni desert nestaće sa stola odmah.

BEJLIS ČIZKEJK Kremasti desert punog ukusa, idealan za svečanu trpezu
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa likerom ćete obožavati.

NJUJORŠKI ČIZKEJK Kremast i lagan desert topi se u ustima
Sočan i sladak, ovakav do sada niste jeli.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.
- 3 šolje mlevenog keksa
- pola šolje maslaca
- 750 g maskarpone sira
- 3/4 šolje šećera
- 3 jajeta
- 4 kašike maka
- po 2 kašičice soka i kore limuna i limete
- pola šolje slatke pavlake
- borovnice, nar
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleveni keks i maslac. U kalup obložen pek papirom utisnite smesu. Zasebno umutite maskarpone sir i šećer, uz dodavanje jednog po jednog jajeta. Dodajte mak, rendanu koru i sokove pa rasporedite preko kore. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Ostavite u frižideru preko noći.

KINOA BRAUNI Zdrav i ukusan slatkiš savršen za dolazak iznenadnih gostiju
Pravi se lako, a smaže brzo.

MAFIN ČUPAVCI Savršen spoj omiljenih slatkiša u jednom, ukusa koji se ne zaboravlja
Mirisni i sočni, nema ko će im odoleti.

LENJA PITA SA MAKOM Mirisna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, za pravo uživanje
Sočna i slatka, a super ide uz čaj ili kafu.

KREMASTI EKLERI Super idu uz kafu, a tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za sve svečane prilike, gosti će biti oduševljeni.

NEODOLJIVE KROFNICE ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Vazdušaste i mekane, pojedu se odmah
Savršene za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)