TIRAMISU SA MALINAMA I PISTAĆIMA Još bolji od onog klasičnog, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sva vremena i prilike.
Potrebno je
- 6 žumanaca
- 170 g šećera
- 50 g vode
- 500 g maskarpone sira
- 200 ml slatke pavlake
- 150 ml sosa od malina
- 100 g mlevevenih pistaća
- 200 g piškota
Sos od malina:
- 3 šolje malina
- 6 kašika vode
- 2 kašike šećera
- 1 kašika gustina
Priprema
Kuvajte maline sa šećerom i vodom dok se ne raspadnu. Dodajte gustin razmućen u malo hladne vode. Procedite skuvan sos kroz cediljku kako bi se odstranile koštice. U posudi umutite žumanca. U šerpicu sipajte šećer i vodu pa kuvajte dok se šećer ne otopi i ukuva sirup. Sirup lagano dodajte u žumanca pa mutite dok smesa ne postane penušava i veća. Umutite posebno slatku pavlaku u čvrst šne. Ručno dodajte maskarpone u žumanca pa i ulupanu slatku pavlaku. U kalup ređajte polovinu piškota pa ih polijte polovinom sosa od malina. Polovinom kreme prelijte pa pospite polovinom pistaća. Postupak ponovite još jednom pa ukrasite tiramisu sa pistaćima dodatnim celim malinama. Prijatno!
Možda vas zanima:
LIMUN TIRAMISU BUDI SVA ČULA Savršeno rashlađuje, a gotov dok pristavite kafu
Kremast i lagan, prste da poližete.
TIRAMISU SA BRESKVAMA OSVEŽAVA U TRENU Sočan i lagan, savršen za vrele dane
Fenomenalan kolač nestaće sa stola odmah.
LAŽNI TIRAMISU Nema piškota i maskarpone sira, a gotov za 20 minuta
Kremast i lagan, prste da poližete.
TIRAMISU SA PISTAĆIMA Italijanski klasik na moderan način, gotov očas posla, a topi se u ustima
Kremast i lagan, savršen za vrele letnje dane.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)