KREMPITA SA JAGODAMA Klasik na prolećni način koji pomera granice dobrog ukusa
Ako volite krempitu, ovu sa jagodama ćete da obožavate.

Potrebno je
Za koru:
Možda vas zanima:

FRANCUSKA KREMPITA SLAĐA OD KLASIČNE Mekana poslastica ukusa koji se ne zaboravlja
Sočna i slatka, za pravo uživanje.

LAŽNA ČOKOLADNA KREMPITA Ukusa koji priča priče, a posna, nema ko će joj odoleti
Najbolje odmah stavite duplu meru.

KREMPITA SA KEKSOM Kolač koji osvaja od prvog zalogaja, za pravo uživanje
Očaravajuća i slatka, najbolje stavite odmah duplu meru.

STARINSKA KREMPITA PO BAKINOM RECEPTU Mekana i sočna, prste da poližete, za samo pola sata
Stari, dobro isprobani recept oduševiće sve generacije, a gotova očas posla.
- 5 žumanaca
- 1 jaje
- 7 kašika šećera
- 5 kašika ulja
- 1 šolja mleka
- 8 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 200 g šećera
- 3 pudinga od jagode
- 7 dl vode
- 500 g jagoda
- 5 belanaca
- 6 kašika šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite žumanca i jaje sa šećerom. Onda sipajte ulje i mleko, pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, da se dobije kompaktna smesa. U kalup obložen pek papirom izlijte smesu pa ravnomerno rasporedite. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok se kora ne odvoji od ivica kalupa. Onda pustite da se prohladi. Jagode iseckajte na kockice pa sjedinite sa šećerom. Nalijte 5 dl vode pa promešajte. Kad provri, kuvajte još 15 minuta. Zasebno razmutite puding sa ostatkom vode pa dodajte u ključalu smesu. Kuvajte na umerenoj temperaturi, uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne. Belanca umutite u čvrst sneg pa lagano dodajte šećer, uz mućenje, dok ne dobijete čvrst sneg. Onda taj sneg dodajte postepeno u vruć krem od jagoda, i lagano mešajte, dok ne dobijete kompaktnu smesu. Prohlađenu koru prelijte vrućim filom. Ostavite u frižideru da se stegne pa secite na kocke željene veličine. Bon appetit!

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.

Komentari (0)