STARINSKE KIFLICE SA DŽEMOM IZ BAKINE KUHINJE Bude nostalgiju na neka prošla vremena, a uspeće svima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 100 ml vode
- 300 ml mleka
- 20 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 jaja + žumance
- malo asoli
- 30 ml. ulja maslinovog
- korica limuna
- 800 gr brašna
- džem po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 210 stepeni. Izmrvite kvasac u mlakoj vodi. Onda dodajte šećer, jaja, mlako mleko, ulje, limunovu koricu, brašno i so. Zamesite glatko testo. Pokrijte i ostavite pola sata. Isecite na komadiće, pa svaki obradite rukom i pokrijte krpom i folijom. Ostavite tako 10 minuta. Razvijte oklagijom u dužinu i širinu pa stavite na dno punu kašičicu džema. Ponavljajte postupak. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pokrijte 15 minuta, pa premažite žumancetom. Pecite kiflice oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 210 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
KIFLICE SA DŽEMOM ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Prave se lako, a smažu nikad brže
Mekane i sočne, ukusa koji priča priče.
MEKANE KIFLICE SA DŽEMOM Recept iz bakine kuhinje za slatkiš koji se ne odbija
Neodoljivo pecivo super ide uz kafu ili čaj.
KIFLICE SA DŽEMOM Neodoljive i slatke, za savršen doručak, a odlično idu sa čajem
Slatke i mekane, po starom teta Biljinom receptu.
DOMAĆE KIFLICE SA MERAMA NA ŠOLJE Nema ko ih ne voli
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)