STARINSKE KIFLICE SA DŽEMOM IZ BAKINE KUHINJE Bude nostalgiju na neka prošla vremena, a uspeće svima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 100 ml vode
- 300 ml mleka
- 20 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 jaja + žumance
- malo asoli
- 30 ml. ulja maslinovog
- korica limuna
- 800 gr brašna
- džem po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 210 stepeni. Izmrvite kvasac u mlakoj vodi. Onda dodajte šećer, jaja, mlako mleko, ulje, limunovu koricu, brašno i so. Zamesite glatko testo. Pokrijte i ostavite pola sata. Isecite na komadiće, pa svaki obradite rukom i pokrijte krpom i folijom. Ostavite tako 10 minuta. Razvijte oklagijom u dužinu i širinu pa stavite na dno punu kašičicu džema. Ponavljajte postupak. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pokrijte 15 minuta, pa premažite žumancetom. Pecite kiflice oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 210 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
NAJBOLJE POSNE KIFLICE Uspevaju svima, a gotove začas, za savršen početak jutra
Možete da ih služite uz posni jogurt ili prilog po želji.
BRZE BADEM KIFLICE Uspevaju svima, tope se u ustima, a idealne za nenajavljene goste
Fenomenalne i slatke, a uspeće i početnicima u kuhinji.
PO BAKINOM RECEPTU Starinske kiflice sa džemom, mirišljave i meke kao duša!
Ove kiflice možete praviti sa kremom umesto sa džemom, ili polovinu napunite jednim, a ostatak drugim namazom.
MOŽETE EKSPERIMENTISATI SA FILOM Oduševite se idealnim doručkom, ali i posluženjem kad vam dođu gosti
Niko ne može da ostane imun na kiflice.
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
Komentari (0)