BAKIN KOLAČ Starinski desert na kome su odrasle generacije, a pravi se brzo i lako
Sočan i neodoljiv kolač, u verziji sa voćem koje mu daje posebnu draž.
Potrebno je
- 2 jaja
- 350 g šećera
- 200 ml ulja
- 110 g kiselog mleka
- 100 ml mleka
- 300 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 10 g vanilin šećera
- oko 500 g smrznutih malina
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, kiselo mleko, mleko, vanilin šećer i na kraju lagano umešajte brašno. Sipajte pripremljenu masu u pleh, pa odozgo rasporedite maline. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta, pa gotov kolač pospite šećerom u prahu i listićima badema. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MILANKIN VOĆNI KOLAČ MEKAN KAO DUŠA U spoju sa malinama, a topi se u ustima
Napravite ovaj sočni desert po receptu Milanke Krstić iz Šapca
GALETE SA CIMETOM Starinski slatkiš na drugačiji način, a mekan kao pamuk
Fenomenalne i slatke, najbolje stavite odmah duplu meru.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM Starinski slatkiš koju budi nostalgiju na prošla vremena
Omiljeni desert mnogih, a gotov začas.
KOLAČ SA MALINAMA Fenomenalni starinski desert koji svi vole, a miriše na nedelju
Izdašan desert popraviće vam dan u trenu, a uspeće i potpunim početnicima u kuhinji.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)