BAKIN KOLAČ Starinski desert na kome su odrasle generacije, a pravi se brzo i lako
Sočan i neodoljiv kolač, u verziji sa voćem koje mu daje posebnu draž.
Potrebno je
- 2 jaja
- 350 g šećera
- 200 ml ulja
- 110 g kiselog mleka
- 100 ml mleka
- 300 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 10 g vanilin šećera
- oko 500 g smrznutih malina
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, kiselo mleko, mleko, vanilin šećer i na kraju lagano umešajte brašno. Sipajte pripremljenu masu u pleh, pa odozgo rasporedite maline. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta, pa gotov kolač pospite šećerom u prahu i listićima badema. Bon appetit!
Možda vas zanima:
GALETE SA CIMETOM Starinski slatkiš na drugačiji način, a mekan kao pamuk
Fenomenalne i slatke, najbolje stavite odmah duplu meru.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM Starinski slatkiš koju budi nostalgiju na prošla vremena
Omiljeni desert mnogih, a gotov začas.
KOLAČ SA MALINAMA Fenomenalni starinski desert koji svi vole, a miriše na nedelju
Izdašan desert popraviće vam dan u trenu, a uspeće i potpunim početnicima u kuhinji.
GALETE Slatkiš iz bakine kuhinje koji budi uspomene, za pravo zadovoljstvo
Fenomenalan slatkiš pojede se začas.
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
Komentari (0)