ČOKOLADNI KOLAČ Nema šećer ni brašno, a osvaja na prvi zalogaj, pravićete stalno
Fenomenalan i sladak, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 120 g ovsenih pahuljica
- 250 ml toplog mleka
- 2 zrele banane
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 30 g kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- orasi
Za glazuru
- 100 g crne čokolade
- 50 ml biljnog mleka
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U mleku potopite ovsene pahuljice, pa ih ostavite da odstoje 10 minuta. Ispasirajte banane, pa ih umutite žicom sa jajima i prstohvatom soli. Dodajte prašak za pecivo i kakao, pa mutite. Smesu sa bananama dodajte ovsenoj kaši, pa obe smese sjedinite. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje, pa pospite seckanim orasima. Pecite 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Otopite čokoladu sa mlekom, pa dekorišite kolač. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MIRISNI I MEKANI ČOKOLADNI KOLAČ Sve se samo pomeša i peče, a polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Jednostavan desert skupog ukusa raspametiće i one izbirljive.
ČOKOLADNI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA Pravi se maltene sam, a nećete moći da prestanete da ga jedete
Kremast i neodoljiv, i dupla mera će biti malo.
KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.
KLADKAKA Švedski lepljivi kolač prepun čokolade, a gotov za 20 minuta, ništa jednostavnije za napraviti
Jednostavan i mekan kao duša, ukusa koji priča priče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)