ČOKOLADNI KOLAČ Nema šećer ni brašno, a osvaja na prvi zalogaj, pravićete stalno
Fenomenalan i sladak, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 120 g ovsenih pahuljica
- 250 ml toplog mleka
- 2 zrele banane
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 30 g kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- orasi
Za glazuru
- 100 g crne čokolade
- 50 ml biljnog mleka
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U mleku potopite ovsene pahuljice, pa ih ostavite da odstoje 10 minuta. Ispasirajte banane, pa ih umutite žicom sa jajima i prstohvatom soli. Dodajte prašak za pecivo i kakao, pa mutite. Smesu sa bananama dodajte ovsenoj kaši, pa obe smese sjedinite. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje, pa pospite seckanim orasima. Pecite 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Otopite čokoladu sa mlekom, pa dekorišite kolač. Bon appetit!
Možda vas zanima:
OMILJENI KOLAČ KEJT MIDLTON Čokoladna rapsodija sa urmama koja obara s nogu
Bivši kuvar kraljevske porodice otkrio je omiljeni desert princeze od Velsa, pravi se brzo i lako, a nema ko će ostati na samo 1 parčetu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA DŽEMOM I LEŠNICIMA Sočan i mekan kao pamuk, a ukusa koji priča priče
Savršen spoj čokolade sa lešnicima, pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i važne događaje.
BRZI ČOKOLADNI KOLAČ IZ ČAŠE Nema brašno, a svaki zalogaj je rajski, nemoguće mu je odoleti
Lako se pravi, a pomera granice dobrog ukusa.
ČOKOLADNI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA Jednostavan desert koji se topi u ustima, a uspeva bukvalno svima
Potrebna su vam samo dva sastojka, a obožavaće cela porodica.
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
Komentari (0)