KLAFUTI Lagani francuski kolač ukusa koji se pamti, a uspeće i početnicima

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan desert sa višnjama, prste da poližete.

klafuti
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g višanja
  • 4 jaja
  • 150 g brašna
  • 150 g maslaca
  • 200 ml mleka
  • 120 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera

Priprema:
Posudu za pečenje obilno namažite maslacem, više nego inače što stavljate, pa višnje rasporedite po dnu. U većoj posudi ovlaš umutite jaja, toliko da se belanca i žumanca sjedine. Potom dodajte brašno i mešajte mutilicom, nikako mikserom. U smesu bez grudvica dodajte maslac i nastavite s mućenjem dok ne dobijete finu glatku smesu. Tada dodajte mleko i na kraju šećer i vanilin šećer. Još malo mutite i polako prelijte preko voća. Pecite 15 minuta na 200 stepeni, a potom smanjite temperaturu na 170 i pecite desert još 15 minuta.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading