KAPREZE Očaravajuća italijanska čokoladna poslastica koja super ide uz kafu
Fenomenalna torta potiče sa čuvenog, romantičnog ostrva Kapri u Italiji, i osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 250 g crne čokolade
- 200 g maslaca
- 4 jaja
- 180 g šećera
- 300 g mlevenih badema
za posipanje
- šećer u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Čokoladu za kuvanje izlomite pa je otopite na pari. Dodajte omekšali maslac i smesu dobro promešajte. u jednoj posudi belanca odvojite od žumanca. Pomešajte žumanca sa šećerom i mešajte dok se šećer potpuno ne otopi, a smesa ne postane kremasta. U smesu sa maslacom i čokoladom dodajte smesu od žumanaca i lepo pomešajte. Belanca ulupajte u čvrst sneg, pa i to dodajte prethodno pripremljenoj smesi, ali špatulom. Umešajte mlevene bademe. U kalup obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite tortu oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite i sačekajte da se prohladi. Ohlađenu tortu pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
REFORMA TORTA Kraljica slavske trpeze ukusa koji govori više od 1000 jezika
Klasik koji nikada ne izlazi iz mode.
KENEDI TORTA Hit poslastica svih rođendana 90 ih, a čokoladna i izdašna
Kremasta i neodoljiva, uzećete parče više.
JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA TORTA Samo dva sastojka, a nemoguće je zaustaviti se na jednom parčetu
Ukusa koji priča priče.
NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)