KAPREZE Očaravajuća italijanska čokoladna poslastica koja super ide uz kafu
Fenomenalna torta potiče sa čuvenog, romantičnog ostrva Kapri u Italiji, i osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 250 g crne čokolade
- 200 g maslaca
- 4 jaja
- 180 g šećera
- 300 g mlevenih badema
za posipanje
- šećer u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Čokoladu za kuvanje izlomite pa je otopite na pari. Dodajte omekšali maslac i smesu dobro promešajte. u jednoj posudi belanca odvojite od žumanca. Pomešajte žumanca sa šećerom i mešajte dok se šećer potpuno ne otopi, a smesa ne postane kremasta. U smesu sa maslacom i čokoladom dodajte smesu od žumanaca i lepo pomešajte. Belanca ulupajte u čvrst sneg, pa i to dodajte prethodno pripremljenoj smesi, ali špatulom. Umešajte mlevene bademe. U kalup obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite tortu oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite i sačekajte da se prohladi. Ohlađenu tortu pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MOKRA ČOKOLADNA TORTA Jeftina poslastica skupog ukusa koja miriše na ljubav
Neodoljiva i ukusna, a pravi se od jednostavnih sastojaka koje svaka domaćica ima u kuhinji.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
ČOKOLADNA TORTA OD 2 SASTOJKA Poslastica za sva vremena zbog koje će vam poći voda na usta
Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
POLICAJKA TORTA Raskošna čokoladna poslastica sa kremastim filom, "razoružaće"vas od prvog zalogaja
Izdašna poslastica idealna za sve važne događaje.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)