VANILA TIRAMISU Klasik bez premca sa drugačijim sastojcima, otopićete se od miline
Fenomenalan i sladak, prste da poližete.
Potrebno je
- 3 kesice pudinga od vanile
- 1 l mleka
- 500 ml slatke pavlake za šlag
- 400 g svežeg sira
- 1 kesica vanilinog šećera
- 6 kašika šećera
- 1 veliko pakovanje piškota
- 3 dcl mleka za kapućino
- 1 kesica kapućina
- 40 g čokolade
Prijatno!
Skuvajte pudinge u litri mleka, pa ostavite sa strane da se prohlade. Zasebno umutite šlag. U trećoj posudi umutite sir sa šećerima. Šlag i smesu sa sirom dodajte u prohlađeni puding pa sve umutite. Skuvajte kafu, pa u nju umačite piškote. Dno kalupa obložite piškotama. Preko njih rasporedite 2/3 kreme. Poređajte piškote umočene u kapućino. Premažite odozgo ostatak kreme. Pospite tiramisu rendanom čokoladom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BANANA TIRAMISU Italijanski klasik na drugačiji način, sočan i kremast
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa bananama ćete obožavati.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
TIRAMISU ČIZKEJK Neodoljivi spoj omiljeniih poslastica u jednom kolaču, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite tiramisu i čizkejk najbolje napravite tiramisu čizkejk.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)