POSNE TATLIJE SA ORASIMA Starinski desert koji liči na baklavu, a mnogo se lakše pravi

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Ako volite baklavu, tatlije ćete da obožavate.

tatlije sa orasima
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 ml piva
  • 200 ml ulja
  • 500 g šećera
  • 3 kesice vanilin šećera
  • 500 g brašna
  • 100 g oraha
  • kesica praška za pecivo
  • 300 ml vode

Priprema

Karmelizujte u šerpi 2 kašike šećera, pa prelijte pivom i uljem. Kuvajte sve dok ne proključa, pa skinite sa ringle i dodajte brašno, mlevene orahe i prašak za pecivo. Varjačom dobro promešajte, dok ne dobijete gustu smesu. Pleh obložite papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Zatim, smanjite temperaturu pa pecite, sve dok ne krene da se odvaja od ivica pleha. Pečen kolač izvadite iz rerne pa pustite da se prohladi. U šerpi zagrejte šećere sa vodom. Kad proključa, skinite sa ringle. Vrućim prelivom zalijte kolač sa svih strana. Ostavite da se upije. Secite na kocke. Dekorišite orahom ili bademom. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading