POSNE TATLIJE SA ORASIMA Starinski desert koji liči na baklavu, a mnogo se lakše pravi
Ako volite baklavu, tatlije ćete da obožavate.
Potrebno je
- 200 ml piva
- 200 ml ulja
- 500 g šećera
- 3 kesice vanilin šećera
- 500 g brašna
- 100 g oraha
- kesica praška za pecivo
- 300 ml vode
Priprema
Karmelizujte u šerpi 2 kašike šećera, pa prelijte pivom i uljem. Kuvajte sve dok ne proključa, pa skinite sa ringle i dodajte brašno, mlevene orahe i prašak za pecivo. Varjačom dobro promešajte, dok ne dobijete gustu smesu. Pleh obložite papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Zatim, smanjite temperaturu pa pecite, sve dok ne krene da se odvaja od ivica pleha. Pečen kolač izvadite iz rerne pa pustite da se prohladi. U šerpi zagrejte šećere sa vodom. Kad proključa, skinite sa ringle. Vrućim prelivom zalijte kolač sa svih strana. Ostavite da se upije. Secite na kocke. Dekorišite orahom ili bademom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOKOS KOCKE Čokoladne i posne, uživaćete u svakom zalogaju, a vrlo jednostavno se prave
Ako volite kokos, ove kocke ćete da obožavate.
POSNI KOLAČ OD ŠARGAREPE Brzinski desert kome ovaj sastojak daje posebnu draž
Fenomanalan i sočan, ovakav do sada niste jeli.
BRZI KOKOS KOLAČ SA MLEVENIM KEKSOM Posni slatkiš koji pomera granice dobrog ukusa
Fenomenalni desert koji se pravi brzo i lako, a raspametiće i one izbirljive.
POSNE TATLIJE Još bolje od baklave, a ukućani će stajati u redu za još
Tatlije su slatkiš srpske, bugarske i makedonske kuhinje, a poreklom iz Turske.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)