BANANA PUDING U neodoljivom spoju sa piškotama, zamirisaće cela kuća
Kremasti desert oduševiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- pola kašičice soli
- 250 ml slatke pavlake
- 4 žumanceta
- 3 kašike kukuruznog skroba
- pola kašike arome vanile
- 400 g piškota
- 2 velike zrele banane, isečene na kolutiće
Priprema:
U jednoj šerpi umutite mleko, šećer, so i slatku pavlaku. Zagrejte na srednje jakoj temperaturi, sve dok ne provri. Zatim pomešajte žumanca i skrob pa polako sipajte vrelo mleko, uz neprestano mešanje, sve dok se jaja ne skuvaju. U šerpu sipajte celu smesu, pa vratite na ringlu. Smanjite temperaturu pa neprestano mutite, sve dok smesa ne postane kao za palačinke. Umešajte aromu vanile. Na dno vatrostalne posude nanesite tanak sloj fila. Preko rasporedite trećinu piškota, pa trećinu banana. Ponovite postupak pa završite sa pudingom. Preko stavite plastičnu foliju. Ostavite desert u frižideru bar 6 sati, dok piškote ne omekšaju. Ukrasite po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
OTKRIVAMO TAJNU SAVRŠENOG KREM BRULEA Desert koji prkosi vremenu i trendovima
Desert koji mami i mirisom i izgledom.
TRADICIONALNI RECEPT ZA KADAIF Baršunasti slatkiš sa orasima savršenog ukusa
Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
NEPEČENI KOLAČ SA KAFOM OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ A može i dete da ga napravi
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNE PALAČINKE OD 2 SASTOJKA Kuvar otkriva trik zbog kojeg su uvek tanke i mekane!
Omiljene palačinke možete da jedete i tokom posta, a kuvar otkriva trik koji će ih učiniti savršenim.
VASINA TORTA Čuvena srpska poslastica bogatog ukusa sve slatkiše baca u drugi plan
Vasina torta je prava poslastica za sve sladokusce!
KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK Kremasta fantazija koju svi obožavaju na prvi zalogaj!
Ako volite deserte koji spajaju bogate ukuse i savršene teksture, onda je Trostruki užitak kolač prava poslastica za vas.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
Komentari (0)