DUNAVSKI TALASI Vazdušasti kolač mekan kao duša na kome su odrasle generacije

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Dobio je naziv zbog slojeva različitih boja koje podsećaju na reku Dunav.

dunavski talasi
Shutterstock

Potrebno je

Za koru:

  • 6 jaja
  • 250 g šećera
  • 250 g margarina
  • 300 g brašna
  • 500 g očišćenih višanja
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml mleka
  • 3 kašičice kakaoa
  • 1 kašičica cimeta

Za fil:

  • 750 ml mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 100 g šećera
  • 200 g margarina

Za glazuru:

  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ulja

Priprema:
Za koru penasto umutiti margarin i šećer. U mleko dodati jedno po jedno žumance, zatim brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju dodati umućena belanca i lagano promešati. Pola smese sipati u podmazan pleh, a u ostatak dodati cimet i kakao, pa sipati preko žute smese u pleh. Rasporediti oceđene višnje. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. Za fil od praška za puding, šećera i mleka skuvajte puding prema uputstvu sa kesice. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i za to vreme povremeno promešajte. Margarin umutite mikserom penasto i dodajte u ohlađeni puding, kašiku po kašiku, muteći mikserom. Ohlađen kolač premažite filom i ostavite da se hladi 1 sat. Bon appetit!

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading