Fenomenalna i ukusna, prste da poližete.
Potrebno je:
- 300 g mlevenog svinjskog mesa
- glavica crnog luka
- 200 ml jogurta
- 150 ml ulja
- 4 jajeta
- 50 g susama
- 14 kašika kukuruznog brašna
- kesica praška za pecivo
- po ukusu biber
- po ukusu so
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno seckan crni luk propržite na malo ulja pa zatim dodajte mleveno meso, i njega propržite. Posolite i pobiberite. Zasebno, u jednoj posudi umutite jaja pa dodajte jogurt i ulje. Dodajte kukuruzno brašno pomešano sa praškom za pecivo i promešajte. Onda dodajte mleveno meso pa sve dobro izmešajte. Posolite pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite proju oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNA PROJA ZA SAVRŠEN DORUČAK ILI VEČERU Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.
DOMAĆA PROJA OD KUKURUZNOG BRAŠNA Gotova za pola sata, a ista kao ona bakina
Sočna i zasitna, a uspeva i potpunim početnicima.
PROJA SA MERAMA NA KAŠIKE Zaboravljeni recept iz stare sveske po kome uspeva i početnicima
Sočna i slasna, najbolje služite uz šolju jogurta.
PROJA SA PAPRIKOM I ZELJEM Bakin recept iz stare sveske, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Sočna i jednostavna, bićete oduševljeni.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših baka, kada ga probate, više ga nikada nećete spremati sa krompirom
Brzo, lagano i preukusno jelo koje je nažalost nepravedno zapostavljeno
Komentari (0)