Odličan izbor za doručak ili večeru, uz čašu jogurta
Sastojci:
1 pakovanje kora za pitu
500 g mlevenog mesa
100 g slanog sira
1 l jogurta
100 ml kisele pavlake
2 jaja
1 crni luk
1/2 praška za pecivo
Priprema:
Preliv: Umutiti jaja, dodati jogurt i pavlaku, malo posoliti, dodati prašak za pecivo i dobro izmešati.
Fil: U mleveno meso dodati sitno iseckan luk, izmešati, začiniti po ukusu i prodinstati na malo ulja da meso promeni boju.
Ređanje: Kore podeliti na dva dela. Uzimati po jednu koru, zgužvati je, umočiti u smesu sa jogurtom i slagati u podmazan pleh. Postupak ponavljati dok se ne potroši jedna polovina kora. Preko njih izmrviti sir i rasporediti fil od mesa. Preko mesa ponovo stavljati kore na isti način kao na dno pleha dok se sve ne utroše. Ostatak preliva sipati preko pite. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Jednostavne pripreme, a pomera granice dobrog ukusa
Možete da je pravite za doručak ili večeru, držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
NAJBOLJA PITA SA MESOM Topla, hrskava i mirisna, a uspeva svima, trik je u ovome
Od gotovih kora i sočnog fila, pravićete stalno.
PITA SA MESOM Sočna rapsodija od mesa sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, prste da poližete.
POLUDEĆETE ZA OVIM RECEPTOM Piti sa kupusom i mesom sočnost daje PREUKUSAN preliv
Pravi se od gotovih kora.
NATAŠINA PUNJENA BUNDEVA RAJ ZA NEPCA Po receptu blogerke profila "Nacina kuhinja"
Slano jelo u špageti bundevi koje će vas oboriti s nogu, po receptu Nataše Stević
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
Komentari (0)