Tradicionalno jelo po receptu najboljih domaćica...

Paprikaš je jedno od retkih jela na kašiku koje niko ne odbija, a pravi se od svima omiljenih namirnica, kao što su krompir i meso. Predlažemo vam da isprobate i ovaj recept za svinjski paprikaš, a ruske domaćice su otkrile tajnu za sočnost ovog jela. Trik je u tome da se samo povremeno promeša, jer će se tako namirnice lepo krčakti u sopstvenom soku.
Možda vas zanima:

PILEĆI PAPRIKAŠ PO RECEPTU IZ SVEKRVINE SVESKE Starinsko jelo kojem malo ko može da odoli
Ovo jelo sprema se na razne načine, a iskusne domaćice kažu da je ipak najbolje ako se pravi baš kako smo naučili od svekrve.

JEFTIN RUČAK Ovaj paprikaš s mesom i krompirom košta oko 350 dinara, a naješće se cela porodica!
Ukusno jelo za malo para.

RECEPT ZA SAVRŠEN RUČAK SA PRIJATELJIMA Paprikaš na lovački način, toliko dobar da ćete dosipati
Definitivno najbolji način da skuvate juneći paprikaš, ispratite korake kako je navedeno i nećete pogrešiti
NAPRAVITE ZDRAV I UKUSAN RUČAK Paprikaš od oslića postaće vam bolji od krompir paprikaša
Malo drugačije jelo na kašiku.
Sastojci:
1 kg krompira
800 g svinjskog mesa
2 crna luka
1 šargarepa
2-3 čena belog luka
lovorov list
1 kašičica slatke mlevene paprike
Isecite meso na kockice i propržite u dubljem tiganju na malo ulja. Kada je meso skoro gotovo dodajte sitno seckan crni luk, kao i šargarepu isečenu na kolutove. pa pržite dok povrće ne omekša. Posolite, pospite slatkom mlevenom paprikom i dodajte biber u zrnu, kao i lovorov list. Promešajte, smanjite temperaturu i kada i povrće omekša dodajte krompir isečen na sitne kockice (nemojte da mešate). Samo poklopite i kuvajte na niskoj temperaturi nekih 25 minuta. Za to vreme nemojte da podižete poklopac. Nakon tog vremena proverite da li je krompir omekšao, pa lagano promešajte. Dodajte mleveni beli luk, a u kutlaču stavite kašičicu soli, pa prelijte vrelom vodom. Sipajte ponovo vrelu vodu u kutlaču i dodajte u gulaš, i tako još dvaputa. Nemojte da mešate. Trebaće vam oko 100 ml vode. Pojačajte temepraturu i kuvajte još nekih 5 minuta, pa tek onda lagano promešajte i ostavite da se kuva još 10 minuta.
Bonus video:

NEODOLJIVI PESTO SOS Super se slaže sa brojnim jelima
Jednostavne pripreme i neverovatnog ukusa.

BRZE PROLEĆNE KIFLICE SA SALAMOM Slasne i ukusne, smažu se očas posla
Napravite ove ukusne kiflice po receptu Milice Spasić iz Mihajlovca kod Smedereva

DOMAĆI KEČAP Pravi se lako, a ukusniji i zdraviji od kupovnog
Bićete oduševljeni ukusom..

LIDIJINA PROLEĆNA KAPRI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Lidije Đurić iz Šapca

TAMARINA ARABIJA TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Raskošna i neodoljiva, prste da poližete
Napravite ovu očaravajuću poslasticu po receptu Tamare Đorđević iz Vranja
Komentari (0)