VOLE IH I DECA I ODRASLI Bataci i krompir u sosu ne izlaze iz naših kuvara s razlogom, evo kako da ih spremite
Neodoljiv ručak za celu porodicu...

Bataci i krompir iz rerne često se nalazi na našim menijima. Praktični su za pripremu i ne zahtevaju veliko kulinarsko umeće. Obogatite klasičan recept i dodajte batacima aromatičan i izuzetno sočan umak. U nekoliko koraka spremite vrhunski ručak za celu porodicu.
Možda vas zanima:


PAŽLJIVO BIRAN RECEPT Napravite pileće batake u paradajz sosu
Prste da poližete!

ZA LJUBITELJE PIKANTNOG Pileći bataci se lepe za prste
Neodoljivog su ukusa.

BUKVALNO SE LEPI ZA PRSTE Bataci u medu je pravi ručak za celu porodicu
Prosto je i jednostavno.
Sastojci:
6 bataka sa karabatacima
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1/2 kašičice soli
malo maslinovog ulja
1 kašičica tucane paprike
1 kašičica slatke paprike
2 kašičice kari začina
500 g krompira
80 ml kefira
Vezica svežeg peršuna
Priprema: Usitnite beli luk pa ga promešajte u posudici sa malo maslinovog ulja. U piletinu prethodno izbockanu nožem dodajte iseckan crni luk, tucanu i slatku papriku, so, kari začin, kefir i rukama dobro sjedinite sve. U smesu sa mesom i začinima dodajte i isečen krompir, pa pokrijte prozirnom folijom da se začini upiju. Poređajte po plehu obloženom pek papirom batake i okolo njih krompir. Pospite ostatak sosa po batacima i krompirima. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C oko 35 minuta, pa pojačajte na 250°C i pecite još 10 minuta. Sveži peršun umočite u posudicu na belim lukom i maslinovim ulje, pa ukrasite njim pečeno meso.
Bonus video:

ANDRIJANINA BRZA KEKS TORTA Nepečena poslastica nestaće sa stola odmah
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Vujović iz Beograda

PICA OD KROMPIRA JOŠ BOLJA OD KLASIČNE Super izbor za lepo druženje sa prijateljima
Sočna i drugačija, nemoguće joj je odoleti.

DOMAĆI MAJONEZ Zdraviji i ukusniji od onog kupovnog, a treba vam samo pola minuta
Dodaće na ukusu svakom jelu.

BEŠAMEL SOS Super ide uz meso i povrće i daje šmek svakom jelu
Dodajte uz ćufte i uživajte u ukusnom jelu.

SANDRINA TORTA BELI ANĐEO SAVRŠENA ZA USKRS Kremasta i svečana, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Napravite ovu kremastu poslasticu po receptu Sandre Bojović iz Mladenovca
Komentari (0)