BRZO I JEDNOSTAVNO Obrok od pirinča i paradajiza će zauvek biti deo vašeg kulinarskog repertoara, preukusan je
Predlog za brzu večeru...
Ako su vam dosadila ista jela, ovog vikenda pravo je vreme da isprobate nešto malo drugačije. Recept za jelo od pirinča i paradajzanije komplikovano za pripremu, a većinu sastojaka imate kod kuće. Sve što je potrebno jeste da skuvate pirinač, prodinstate i poređate preko pirinča šargarepu i luk, rasporedite paradajz i prelijete jajima sa pavlakom.
Sastojci:
1 šolja pirinča
1 crni luk
1 šargarepa
1 đumbir oljušten
1 slatka paprika
1 čen belog luka
6 jaja
2 kašičice soli
prstohvat bibera
200 ml pavlake za kuvanje
2 kašike maslinovog ulja
100 g tvrdog sira
2 paradajza
Recept za jelo od pirinča i paradajza:
Pirinač operite, pa ubacite u ključalu vodu u kojoj ste dodali kašičicu soli. Smanjite vatru i kuvajte još 10 minuta. U tiganj sipajte i zagrejte maslinovo ulje, pa ubacite iseckan crni luk. Iseckajte šargarepu, đumbir, papriku i usitnite beli luk, pa i njih dodajte u tiganj. Promešajte dobro, pa dinstajte još 10 minuta. Ubacite i pola kašičice soli i biber. U jaja dodajte polovinu kašičice soli, umutite, pa dodajte pavlaku za kuvanje. Isecite sir na krupnije kriške. Podmažite vatrostalnu posudu, poređajte polovinu pirinča, preko njega smesu sa povrćem, poređajte kriške sira, pa dodajte drugu polovinu pirinča. Isecite paradajz na kolutove, pa poređajte preko pirinča i prelijte smesom sa jajima i pavlakom. Pecite na 180°C oko 40 minuta.
Bonus video:
Možda vas zanima:
PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE Spolja hrskav, unutra mekan i sočan, a ukus mu je fantastičan!
Ne morate da pržite krompir da bi bio hrskav i ukusan. Takav može biti i u rerni.
UŠTIPCI SA JOGURTOM Najbrži i najjednostavniji koje ste do sada probali
Dobićete punu činiju mekih loptica koje će deca obožavati.
BRZO I JEFTINO Proja sa spanaćem je mekana i ukusna, odlična za lep početak dana
Od nekoliko sastojaka koje imate u kuhinji dobićete ukusan obrok ili predjelo.
RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE Napravite specijalitet kao pravi Bečlija, topiće se u ustima!
Poslužite uz krompir ili sezonsku salatu.
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Svi volimo faširane šnicle i pravimo ih na klasičan načim, a jaja prezle ili stari hleb su, osim mesa, obavezni. E Turci to rade malo drugačije, a faširane šnicle su im toliko ukusne i sočne, da ćete ih uvek praviti kada ih jednom probate.
MARIJINA STARINSKA TORTA SA ORASIMA Poslastica koja budi sva čula, a ovo voće joj daje poseban šmek
Napravite ovu izdašnu poslasticu sa orasima i bananama po receptu Marije Popović iz Leskovca
ALEKSANDRINA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA RAJ ZA ČULA Nestaće sa stola odmah, a sočna i slatka
Napravite ovu mirisnu poslasticu po receptu Aleksandre Simić iz Pećinaca
ZORICIN MIRISNI HLEB SA BUNDEVOM Idealan za savršeno vikend jutro, a preukusan i kada je hladan
Napravite ovaj neodoljivi specijalitet po receptu Zorice Pavlović iz Požarevca
PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših baka, kada ga probate, više ga nikada nećete spremati sa krompirom
Brzo, lagano i preukusno jelo koje je nažalost nepravedno zapostavljeno
Komentari (0)