Napravite ukusan potaž od karfiola brzo i lako.
Sastojci:
• 1 veća glavica karfiola
• 1 glavica crnog luka
• 1 veći krompir
• 2 šargarepe
• so, biber
• beli luk (u prahu)
• 250 ml pavlake za kuvanje
• limun
• peršun
Priprema:
Karfiol iseckajte na cvetove, krompir i šargarepu oljuštite i isecite na komade.
Sve skuvajte, pa stavite u blender. Vodu u koju ste kuvali povrće ostavite sa strane.
Na malo ulja izdinstajte glavicu sitno seckanog crnog luka, dodajte usitnjeno povrće i dolijte vodu u kojoj se kuvalo. Začinite solju, biberom i belim lukom u prahu.
Kada čorba provri, smanjite temperaturu i dodajte pavlaku za kuvanje i kuvajte još par minuta.
Potaž servirajte sa malo seckanog peršuna, uz prepečene krutone i limun.
Možda vas zanima:
POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.
POTAŽ OD ŠARGAREPE I BUNDEVE Kremasto i sočno predjelo koje ćete praviti iznova
Ukusa bez mane, a krepi organizam u trenu.
POTAŽ OD PATLIDŽANA Drugačiji i preukusan, a pun vitamina, daće vam energije za ceo dan
Ukusa koji priča priče, sipaćete tanjir više.
KREMASTI POTAŽ OD BROKOLIJA Pun vitamina, okrepiće vas u trenu
Zdrav i ukusan, pravićete stalno.
MARIJANIN JAPANSKI VETAR MILUJE NEPCA Poslastica koju vole svi od 7 do 107 godina
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marijane Čamber
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
Komentari (0)