ISPROBAN RECEPT Aromatične ćufte sa NANOM je ručak za sve gurmane
Uživajte u svakom zalogaju.

Aromatične ćufte
Možda vas zanima:

GURMANSKE LOPTICE ZA SVAČIJI UKUS Napravite ćufte od kobasica
Nije uopšte teško za napraviti.

RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Kremasta piletina sa 4 vrste sira TOPIĆE vam se u ustima
Preukusan obrok za svaki dan.

TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
Sastojci:
250 g mlevenog mesa
1 kašičica origana
1 kašičica sušene nane
parče suvog hleba
1 jaje
so, biber
Za sos:
500 ml pasiranog paradajza
1 čen belog luka
1 glavica crnog luka
1 kašika šećera
Priprema:
U mleveno meso stavite jednu kašičicu nane, jednu kašičicu origana, malo bibera i kašičicu soli. Izmrvite jedno parče suvog hleba, dodajte jedno jaje, pa sve to lepo pomešajte i ostavite da malo odstoji u frižideru (dok pripremite sos). Sos se priprema tako što iseckate obe vrste luka, propržite ih i sipate paradajz da se kuva. Dodate u to kašičicu origana, dve kašičice soli i jednu šećera, i jednu čašu vode. Ovo se kuva 30 minuta. Oblikujete ćufte i ubacite ih u ključali sos. Kuvajte još 15k minuta. Služite sa špagetama ili krompir-pireom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

CACIKI SALATA Po originalnom grčkom receptu, pravi se za 2 minuta i ide uz sve
Dodajte uz piletinu ili musaku.


SLOVAČKI POTAŽ OD KISELIH JABUKA Kremast i drugačiji, osvežiće vas u trenu
Predjelo koje budi sva čula.

BRZI KINOA KEKSIĆI Super idu uz šolju kafe ili čaja, a prave se lako
Bićete oduševljeni ukusom.

POSNE KINOA PALAČINKE Ukusne i zdrave, samo im dodajte prilog po želji
Potrebno vam je samo dva sastojka, a biće vazdušaste i mekane.
Komentari (0)