SLATKI NAMAZ OD LIMUNA I JAJA Oduševiće vas tekstura namirnica
Idealno za doručak ili večeru.
Namaz od limuna
Sastojci:
70 g šećera
2 kore limuna
sok od 2 limuna
60 g putera
4 žumanca
2 jajeta
Priprema:
Puter isecite na male komadiće i vratite ga u frižider. U posudi izrendajte kore limuna i promešajte ih sa šećerom, a potom ostavite 10 minuta da odstoji. U drugoj posudi pomešajte sok od limuna, žumanca, jaja i ovu smesu kuvajte na pari 10 minuta. Nakon toga, pridodajte joj šećer i kore od limuna, pa nastavite s kuvanjem dok ne dobijete smesu koja podseća na puding. Dodajte puter pa ostavite da se ohladi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DUGO ĆETE BITI SITI Namaz od OVOG povrća osvojiće vas za tren
Brzo ćete ga pojesti.
DORUČAK ZA CELU PORODICU Pikantni namaz osvojiće svakog ko ga bude probao
Svideće se i najmlađima, ali možete anpraviti i varijantu koja nije ljuta.
ZDRAVA VEČERA ILI DORUČAK Pikantni namaz od oraha i paprike, ispuniće vam dan
Ukusno i neodoljivo.
PIKANTNI NAMAZ ZA DOBRO VEČE Odličan način da napravite ukusnu večeru
Umutite i gotovo.
OVSENA KAŠA SA BOBIČASTIM VOĆEM Doručak za dan pun energije i vitku liniju
Sočna i ukusna, a maline joj daju poseban šmek.
Rolnice sa smokvama i kozjim sirom – Savršena gurmanska kombinacija slatkog i slanog
Ako ste ljubitelj neobičnih kombinacija ukusa, rolnice sa smokvama i kozjim sirom su idealan izbor. Spoj slatkoće smokava i pikantnosti kozjeg sira stvara pravi gurmanski doživljaj.
OVSENA ČOKOLADNA KAŠA Lagan doručak za savršen početak dana, a ne morate da brojite kalorije
Med daje poseban šmek, za pravo uživanje.
POTAŽ OD BUNDEVE Aromatičan i mirisan, a kao stvoren za početak jeseni
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete moći da ostanete na samo jednom tanjiru.
RIBLJA PAŠTETA Aromatični namaz mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu, ukusa koji priča priče
Sočna i slasna, oboriće s nogu i one koji ne vole ribu.
Komentari (0)