PROLEĆNE ROLNICE NA BALKANSKI NAČIN Sada proleće može da počne!
Svideće vam se ukus.
Prolećne rolnice
Sastojci:
1 pakovanje tankih kora za pitu
1 belance za premazivanje
1 paprika
1 tikvica
1 veza mladog luka
1 struk praziluka
1 čili papričica
2 šargarepe
malo svežeg đumbira
3 čena belog luka
soja sos po potrebi
ulje
Priprema:
Povrće iseckajte na uske štapiće. Parče đumbira i beli luk na sitne kockice. Povrće odvojite na gomilice jer ne pržite sve zajedno. Prvo u tiganj dodajete malo ulja, a zatim luk. Vrlo kratko propržite, pa dodajte đumbir i beli luk, a odmah zatim i papriku sa šargarepom. Tikvicu dodajete na kraju, jer je najmekša. Povrće ne treba da se dinsta dugo, već vrlo kratko, da bi ostalo krckavo. Na kraju dodajte nekoliko kašika soja sosa, so i biber po ukusu, pa ostavite smesu sa strane da se ohladi. Pripremite zatim kore. Isecite svaku koru na 6 delova, tako da dobijete pravougaonike. Svaki pravougaonik preklopite, sipajte malo smese i savijte u rolnicu. Kraj rolnice premažite, kako bi se krajevi zalepili, pa pržite ih u dubokom, vrelom ulju. Poslužite rolnice sa soja sosom ili nekim drugim slatko-ljutim sosom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNI I UKUSNI Keksići sa semenkama idealni uz kafu ili čaj
Brzo se prave.
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)