PROLEĆNE ROLNICE NA BALKANSKI NAČIN Sada proleće može da počne!
Svideće vam se ukus.

Prolećne rolnice
Možda vas zanima:

POSNI I UKUSNI Keksići sa semenkama idealni uz kafu ili čaj
Brzo se prave.


SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.
Sastojci:
1 pakovanje tankih kora za pitu
1 belance za premazivanje
1 paprika
1 tikvica
1 veza mladog luka
1 struk praziluka
1 čili papričica
2 šargarepe
malo svežeg đumbira
3 čena belog luka
soja sos po potrebi
ulje
Priprema:
Povrće iseckajte na uske štapiće. Parče đumbira i beli luk na sitne kockice. Povrće odvojite na gomilice jer ne pržite sve zajedno. Prvo u tiganj dodajete malo ulja, a zatim luk. Vrlo kratko propržite, pa dodajte đumbir i beli luk, a odmah zatim i papriku sa šargarepom. Tikvicu dodajete na kraju, jer je najmekša. Povrće ne treba da se dinsta dugo, već vrlo kratko, da bi ostalo krckavo. Na kraju dodajte nekoliko kašika soja sosa, so i biber po ukusu, pa ostavite smesu sa strane da se ohladi. Pripremite zatim kore. Isecite svaku koru na 6 delova, tako da dobijete pravougaonike. Svaki pravougaonik preklopite, sipajte malo smese i savijte u rolnicu. Kraj rolnice premažite, kako bi se krajevi zalepili, pa pržite ih u dubokom, vrelom ulju. Poslužite rolnice sa soja sosom ili nekim drugim slatko-ljutim sosom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.

CACIKI SALATA Po originalnom grčkom receptu, pravi se za 2 minuta i ide uz sve
Dodajte uz piletinu ili musaku.


SLOVAČKI POTAŽ OD KISELIH JABUKA Kremast i drugačiji, osvežiće vas u trenu
Predjelo koje budi sva čula.

BRZI KINOA KEKSIĆI Super idu uz šolju kafe ili čaja, a prave se lako
Bićete oduševljeni ukusom.
Komentari (0)