PROLEĆNE ROLNICE NA BALKANSKI NAČIN Sada proleće može da počne!
Svideće vam se ukus.
Prolećne rolnice
Sastojci:
1 pakovanje tankih kora za pitu
1 belance za premazivanje
1 paprika
1 tikvica
1 veza mladog luka
1 struk praziluka
1 čili papričica
2 šargarepe
malo svežeg đumbira
3 čena belog luka
soja sos po potrebi
ulje
Priprema:
Povrće iseckajte na uske štapiće. Parče đumbira i beli luk na sitne kockice. Povrće odvojite na gomilice jer ne pržite sve zajedno. Prvo u tiganj dodajete malo ulja, a zatim luk. Vrlo kratko propržite, pa dodajte đumbir i beli luk, a odmah zatim i papriku sa šargarepom. Tikvicu dodajete na kraju, jer je najmekša. Povrće ne treba da se dinsta dugo, već vrlo kratko, da bi ostalo krckavo. Na kraju dodajte nekoliko kašika soja sosa, so i biber po ukusu, pa ostavite smesu sa strane da se ohladi. Pripremite zatim kore. Isecite svaku koru na 6 delova, tako da dobijete pravougaonike. Svaki pravougaonik preklopite, sipajte malo smese i savijte u rolnicu. Kraj rolnice premažite, kako bi se krajevi zalepili, pa pržite ih u dubokom, vrelom ulju. Poslužite rolnice sa soja sosom ili nekim drugim slatko-ljutim sosom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNI I UKUSNI Keksići sa semenkama idealni uz kafu ili čaj
Brzo se prave.
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.
OVSENA KAŠA SA BOBIČASTIM VOĆEM Doručak za dan pun energije i vitku liniju
Sočna i ukusna, a maline joj daju poseban šmek.
Rolnice sa smokvama i kozjim sirom – Savršena gurmanska kombinacija slatkog i slanog
Ako ste ljubitelj neobičnih kombinacija ukusa, rolnice sa smokvama i kozjim sirom su idealan izbor. Spoj slatkoće smokava i pikantnosti kozjeg sira stvara pravi gurmanski doživljaj.
OVSENA ČOKOLADNA KAŠA Lagan doručak za savršen početak dana, a ne morate da brojite kalorije
Med daje poseban šmek, za pravo uživanje.
POTAŽ OD BUNDEVE Aromatičan i mirisan, a kao stvoren za početak jeseni
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete moći da ostanete na samo jednom tanjiru.
RIBLJA PAŠTETA Aromatični namaz mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu, ukusa koji priča priče
Sočna i slasna, oboriće s nogu i one koji ne vole ribu.
Komentari (0)