PROLEĆNE ROLNICE NA BALKANSKI NAČIN Sada proleće može da počne!
Svideće vam se ukus.
Prolećne rolnice
Sastojci:
1 pakovanje tankih kora za pitu
1 belance za premazivanje
1 paprika
1 tikvica
1 veza mladog luka
1 struk praziluka
1 čili papričica
2 šargarepe
malo svežeg đumbira
3 čena belog luka
soja sos po potrebi
ulje
Priprema:
Povrće iseckajte na uske štapiće. Parče đumbira i beli luk na sitne kockice. Povrće odvojite na gomilice jer ne pržite sve zajedno. Prvo u tiganj dodajete malo ulja, a zatim luk. Vrlo kratko propržite, pa dodajte đumbir i beli luk, a odmah zatim i papriku sa šargarepom. Tikvicu dodajete na kraju, jer je najmekša. Povrće ne treba da se dinsta dugo, već vrlo kratko, da bi ostalo krckavo. Na kraju dodajte nekoliko kašika soja sosa, so i biber po ukusu, pa ostavite smesu sa strane da se ohladi. Pripremite zatim kore. Isecite svaku koru na 6 delova, tako da dobijete pravougaonike. Svaki pravougaonik preklopite, sipajte malo smese i savijte u rolnicu. Kraj rolnice premažite, kako bi se krajevi zalepili, pa pržite ih u dubokom, vrelom ulju. Poslužite rolnice sa soja sosom ili nekim drugim slatko-ljutim sosom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNI I UKUSNI Keksići sa semenkama idealni uz kafu ili čaj
Brzo se prave.
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)