UVEK DOBAR IZBOR ZA RUČAK Ćufte od sočiva su preukusne i sočne
Lake su i za pripremu.
Ćufte od sočiva
Možda vas zanima:
PRELIV NE MOŽE BITI UKUSNIJI Napravite ćufte u neodoljivom sosu, prste ćete polizati
Ručak je za poželeti.

ORIGINALNI RECEPT Ćufte na mediteranski način su nešto najlepše
Prizivaju leto.

NAJMEKŠE ĆUFTE Neobičan recept za svakodnevni ručak
Cela porodica će se oduševiti.
Sastojci:
1 šolja crvenog sočiva
3 kašike mlevenih leblebija
1 velika šargarepa
1 veliki luk
1 paprika babura
2-3 čena belog luka
začini po izboru
1 kašika nane
2 lista lovora
so i biber
Priprema:
Operite sočivo i skuvajte ga u šerpi sa dodatkom šolje i po vode i lovorovih listova. Povremeno promešajte da se sočivo ne zalepi za dno šerpe. Kad se sočivo skuva, trebalo bi da potpuno upije vodu. Izvadite lovorove listove i ostavite da se sočivo ohladi. Sitno iseckajte šargarepu, luk, papriku i nanu (možete i da ih sameljete u secku). Sad pomešajte sočivo sa svim sastojcima. Formirajte kuglice, poređajte ih na pleh i pecite 30 minuta u rerni na 175 stepeni. Poslužite toplo sa senfom, nekim prilogom ili salatom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.


SLOVAČKI POTAŽ OD KISELIH JABUKA Kremast i drugačiji, osvežiće vas u trenu
Predjelo koje budi sva čula.

BRZI KINOA KEKSIĆI Super idu uz šolju kafe ili čaja, a prave se lako
Bićete oduševljeni ukusom.

POSNE KINOA PALAČINKE Ukusne i zdrave, samo im dodajte prilog po želji
Potrebno vam je samo dva sastojka, a biće vazdušaste i mekane.

HUMUS NAMAZ Gotov začas, a slasan i ukusan, slaže se uz razna jela
Namaz možete da čuvate do 3 dana u zatvorenoj činiji u frižideru.
Komentari (0)