UVEK DOBAR IZBOR ZA RUČAK Ćufte od sočiva su preukusne i sočne
Lake su i za pripremu.
Ćufte od sočiva
Sastojci:
1 šolja crvenog sočiva
3 kašike mlevenih leblebija
1 velika šargarepa
1 veliki luk
1 paprika babura
2-3 čena belog luka
začini po izboru
1 kašika nane
2 lista lovora
so i biber
Priprema:
Operite sočivo i skuvajte ga u šerpi sa dodatkom šolje i po vode i lovorovih listova. Povremeno promešajte da se sočivo ne zalepi za dno šerpe. Kad se sočivo skuva, trebalo bi da potpuno upije vodu. Izvadite lovorove listove i ostavite da se sočivo ohladi. Sitno iseckajte šargarepu, luk, papriku i nanu (možete i da ih sameljete u secku). Sad pomešajte sočivo sa svim sastojcima. Formirajte kuglice, poređajte ih na pleh i pecite 30 minuta u rerni na 175 stepeni. Poslužite toplo sa senfom, nekim prilogom ili salatom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRELIV NE MOŽE BITI UKUSNIJI Napravite ćufte u neodoljivom sosu, prste ćete polizati
Ručak je za poželeti.
ORIGINALNI RECEPT Ćufte na mediteranski način su nešto najlepše
Prizivaju leto.
NAJMEKŠE ĆUFTE Neobičan recept za svakodnevni ručak
Cela porodica će se oduševiti.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)