MOGU BITI I KAO MINI HLEB Mafini od heljde svi će zavoleti
Pravite ih za doručak ili večeru.
Slani mafini
Sastojci:
12 kašika heljdinog brašna
200 ml kisele vode
1 kašičica soli
2 kašičice praška za pecivo
3 kašike ulja
Priprema:
Sjedinite sve sastojke, nauljite kalupe i sipajte fil. Rernu prethodno zagrejte na 250 stepeni, pa stavite mafi ne da se peku. Čačkalicom proverite da li su gotovi. Ako se testo ne hvata za nju, znači da jesu gotovi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEALAN DORUČAK Ovako ukusne mafine nikada do sada niste probali
Sve sastojke već imate kod kuće.
PO BAKINOM RECEPTU Mekani mafini koji se tope u ustima
Doručak za poželeti.
IDEJA KAKO DA ISKORISTITE STARI HLEB Napravite ukusne mafine za nekoliko minuta
Idealno je za brzi doručak, s nogu.
ŠAMPIONSKI DORUČAK Tikvica mafini su ukusni i zdravi
Praktično je i za poneti.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)