BRZ I ZDRAV DORUČAK Neodoljivi mafini koji se brzo spremaju
Osvojiće svakoga.
Mafini od tikvica
Sastojci:
1 šoljica kukuruznog brašna
1 šoljica glatkog brašna
2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 šoljica parmezana
1/2 šoljice jogurta
2 kašike maslinovog ulja
2 jajeta
2 tikvice
100 g kačkavalja
100 g šunke
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Premažite uljem kalupe i pospite ih s malo kukuruznog brašna. Ostavite jednu kašiku kukuruznog brašna sa strane, a ostatak izmešajte s glatkim brašnom, praškom za pecivo,
sodom, soli, biberom i parmezanom. U manjoj činiji pomešajte jogurt, maslinovo ulje i jaja. Pomešajte suve i vlažne sastojke, te umešajte narendane tikvice. U kalupe stavljajte po jednu punu kašiku smese, a u sredinu svakog stavite kockice kačkavalja i šunke. Prekrijte kašikom smese. Malo pospite kukuruznim brašnom i susamom. Pecite mafine oko 30 minuta dok ne postanu zlatnosmeđi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEALAN DORUČAK Ovako ukusne mafine nikada do sada niste probali
Sve sastojke već imate kod kuće.
MOGU BITI I KAO MINI HLEB Mafini od heljde svi će zavoleti
Pravite ih za doručak ili večeru.
PIKANTNI NAMAZ ZA DOBRO VEČE Odličan način da napravite ukusnu večeru
Umutite i gotovo.
PO BAKINOM RECEPTU Mekani mafini koji se tope u ustima
Doručak za poželeti.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)