BRZ I ZDRAV DORUČAK Neodoljivi mafini koji se brzo spremaju
Osvojiće svakoga.
Mafini od tikvica
Sastojci:
1 šoljica kukuruznog brašna
1 šoljica glatkog brašna
2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 šoljica parmezana
1/2 šoljice jogurta
2 kašike maslinovog ulja
2 jajeta
2 tikvice
100 g kačkavalja
100 g šunke
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Premažite uljem kalupe i pospite ih s malo kukuruznog brašna. Ostavite jednu kašiku kukuruznog brašna sa strane, a ostatak izmešajte s glatkim brašnom, praškom za pecivo,
sodom, soli, biberom i parmezanom. U manjoj činiji pomešajte jogurt, maslinovo ulje i jaja. Pomešajte suve i vlažne sastojke, te umešajte narendane tikvice. U kalupe stavljajte po jednu punu kašiku smese, a u sredinu svakog stavite kockice kačkavalja i šunke. Prekrijte kašikom smese. Malo pospite kukuruznim brašnom i susamom. Pecite mafine oko 30 minuta dok ne postanu zlatnosmeđi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEALAN DORUČAK Ovako ukusne mafine nikada do sada niste probali
Sve sastojke već imate kod kuće.
MOGU BITI I KAO MINI HLEB Mafini od heljde svi će zavoleti
Pravite ih za doručak ili večeru.
PIKANTNI NAMAZ ZA DOBRO VEČE Odličan način da napravite ukusnu večeru
Umutite i gotovo.
PO BAKINOM RECEPTU Mekani mafini koji se tope u ustima
Doručak za poželeti.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)