NAJBOLJI STARINSKI RECEPT Pečeni marcipan je mnogo ukusniji nego u prodavnici
Oduševiće vas ukus.
Pečeni marcipan
Sastojci:
250 g badema
300 g šećera
200 g brašna
prstohvat cimeta
rendana korica pomorandže
voda pomorandžinog cveta
Priprema:
Bademe malo propržite, pa ostavite da se ohlade. Sameljite bademe, umešajte brašno, šećer cimet i koricu pomorandže. Ulijte malo vode pomorandžinog cveta i malo obične vode da biste napravili testo. Ostavite neka stoji 1 sat. Oblikujte testo u pravougaonik 15 x 5 cm debljine oko 2 cm. Pecite na laganoj vatri 25 minuta. Čim ih izvadite iz pećnice, premažite medom i ukrasite seckanim bademima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!
KREM MED Savršeni namaz za palačinke od samo 1 sastojka, a budi sva čula
Kremast i neodoljiv, oduševiće i one izbirljive.
DŽEM OD SMOKAVA S VANILOM Neodoljivi spoj različitih ukusa oboriće s nogu i one najizbirljivije
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
NAJLEPŠI DŽEM OD BRESAKA Gotov za pola sata, a ukusa koji priča priče
Potpuno prirodan, obožavaće svi koji ga budu probali.
VEGANSKI ČOKOLADNI MUS UKUSNIJI OD KLASIČNOG U neodoljivom spoju sa kokosovim mlekom
Aromatični desert uspeva svima, a pomera granice dobrog ukusa.
KURKUMA LATE Čarobni napitak poznat kao "zlatno mleko", zameniće kafu i okrepiti organizam u trenu
Kurkuma ima antioksidativna svojstva, podmlađuje, otklanja simptome depresije.
Komentari (0)