NAJBOLJI STARINSKI RECEPT Pečeni marcipan je mnogo ukusniji nego u prodavnici
Oduševiće vas ukus.
Pečeni marcipan
Sastojci:
250 g badema
300 g šećera
200 g brašna
prstohvat cimeta
rendana korica pomorandže
voda pomorandžinog cveta
Priprema:
Bademe malo propržite, pa ostavite da se ohlade. Sameljite bademe, umešajte brašno, šećer cimet i koricu pomorandže. Ulijte malo vode pomorandžinog cveta i malo obične vode da biste napravili testo. Ostavite neka stoji 1 sat. Oblikujte testo u pravougaonik 15 x 5 cm debljine oko 2 cm. Pecite na laganoj vatri 25 minuta. Čim ih izvadite iz pećnice, premažite medom i ukrasite seckanim bademima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)