NAJBOLJI STARINSKI RECEPT Pečeni marcipan je mnogo ukusniji nego u prodavnici
Oduševiće vas ukus.
Pečeni marcipan
Sastojci:
250 g badema
300 g šećera
200 g brašna
prstohvat cimeta
rendana korica pomorandže
voda pomorandžinog cveta
Priprema:
Bademe malo propržite, pa ostavite da se ohlade. Sameljite bademe, umešajte brašno, šećer cimet i koricu pomorandže. Ulijte malo vode pomorandžinog cveta i malo obične vode da biste napravili testo. Ostavite neka stoji 1 sat. Oblikujte testo u pravougaonik 15 x 5 cm debljine oko 2 cm. Pecite na laganoj vatri 25 minuta. Čim ih izvadite iz pećnice, premažite medom i ukrasite seckanim bademima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)