NAJBOLJI STARINSKI RECEPT Pečeni marcipan je mnogo ukusniji nego u prodavnici

Alo.rs

13:00

Zdravi zalogaji 0

Oduševiće vas ukus.

NAJBOLJI STARINSKI RECEPT Pečeni marcipan je mnogo ukusniji nego u prodavnici
Shutterstock

Pečeni marcipan

Sastojci:

250 g badema

300 g šećera

200 g brašna

prstohvat cimeta

rendana korica pomorandže

voda pomorandžinog cveta

Priprema:

Bademe malo propržite, pa ostavite da se ohlade. Sameljite bademe, umešajte brašno, šećer cimet i koricu pomorandže. Ulijte malo vode pomorandžinog cveta i malo obične vode da biste napravili testo. Ostavite neka stoji 1 sat. Oblikujte testo u pravougaonik 15 x 5 cm debljine oko 2 cm. Pecite na laganoj vatri 25 minuta. Čim ih izvadite iz pećnice, premažite medom i ukrasite seckanim bademima.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading