NAJBOLJI STARINSKI RECEPT Pečeni marcipan je mnogo ukusniji nego u prodavnici
Oduševiće vas ukus.

Pečeni marcipan
Možda vas zanima:

SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.

PRSTE DA POLIŽEŠ! Prepoznatljivo jelo koje dolazi iz Francuske omiljeno je i u Srbiji
Od svega i svačega je!

Sastojci:
250 g badema
300 g šećera
200 g brašna
prstohvat cimeta
rendana korica pomorandže
voda pomorandžinog cveta
Priprema:
Bademe malo propržite, pa ostavite da se ohlade. Sameljite bademe, umešajte brašno, šećer cimet i koricu pomorandže. Ulijte malo vode pomorandžinog cveta i malo obične vode da biste napravili testo. Ostavite neka stoji 1 sat. Oblikujte testo u pravougaonik 15 x 5 cm debljine oko 2 cm. Pecite na laganoj vatri 25 minuta. Čim ih izvadite iz pećnice, premažite medom i ukrasite seckanim bademima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NAMAZ OD AVOKADA Zdrav i ukusan, super kao brza užina uz parče hleba
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

ZAPEČENA OVSENA KAŠA PO RECEPTU GORDONA REMZIJA Miriše božanstveno, a ukus je još bolji
Imaćete osećaj kao da jedete najbolji desert.

PUDING SA JABUKAMA ZA PRAVE SLADOKUSCE Lagani voćni desert koji će vas osvežiti u trenu
Mirisan desert neponovljivog ukusa.

MAČA LATE Zdrav i ukusan napitak razbudiće vas u momentu, za savršeno jutro
Umesto kokosovog, možete da sipate bilo koje biljno mleko.

ZAPEČENE PALAČINKE SA JABUKAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
Sočne i slasne, zamirisaće cela kuća.
Komentari (0)