NAJBOLJE MEZE UZ ČAŠICU ALKOHOLA Pohovani krastavac se lako sprema, a neobičnog je ukusa
Ako ga niste probali, vreme je za to.
Pohovani kružići
Sastojci:
3 krastavca
1 jaje
2 kašike prezli
4 kašike ulja
1/2 glavice crnog luka
1 čen belog luka
Priprema:
Krastavce oljuštite i ostavite da odstoje kratko u vrućoj vodi, zatim ih ocedite i isecite na kolutove. Jaje umutite sa prezlama i dodajte što sitnije iseckan crni i beli luk. U tiganju dobro zagrejte ulje, pa ih uvaljajte u poh od prezli i luka, pržite nekoliko sekundi sa svake strane i izvadite na papirni ubrus da se ocedi višak ulja. Servirajte kao toplo predjelo ili dodatak svežoj salati od povrća.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPA KOJA OČARAVA Obrok od krastavca je sve što će vam trebati pred prvomajski praznik
Spremite telo na tešku hranu.
RASHLADITE SE OVIM PREDJELOM Punjeni krastavac će vam odlično ići uz svaki obrok
Nije komplikovano da se napravi.
NEKA VAM SE SVI DIVE Napravite najukusnije slavsko žito za Vidovdan
Strogo se vodite ovim receptom.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)