NAJBOLJE MEZE UZ ČAŠICU ALKOHOLA Pohovani krastavac se lako sprema, a neobičnog je ukusa
Ako ga niste probali, vreme je za to.
Pohovani kružići
Sastojci:
3 krastavca
1 jaje
2 kašike prezli
4 kašike ulja
1/2 glavice crnog luka
1 čen belog luka
Priprema:
Krastavce oljuštite i ostavite da odstoje kratko u vrućoj vodi, zatim ih ocedite i isecite na kolutove. Jaje umutite sa prezlama i dodajte što sitnije iseckan crni i beli luk. U tiganju dobro zagrejte ulje, pa ih uvaljajte u poh od prezli i luka, pržite nekoliko sekundi sa svake strane i izvadite na papirni ubrus da se ocedi višak ulja. Servirajte kao toplo predjelo ili dodatak svežoj salati od povrća.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPA KOJA OČARAVA Obrok od krastavca je sve što će vam trebati pred prvomajski praznik
Spremite telo na tešku hranu.
RASHLADITE SE OVIM PREDJELOM Punjeni krastavac će vam odlično ići uz svaki obrok
Nije komplikovano da se napravi.
NEKA VAM SE SVI DIVE Napravite najukusnije slavsko žito za Vidovdan
Strogo se vodite ovim receptom.
POSNA KISELA PAVLAKA Ista je kao mlečna, ako ne i bolja, a sprema se za tili čas
Možete je koristiti odmah, ali je idealna nakon hlađenja...
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
Komentari (0)