DA LI STE PROBALI POMFRIT OD PATLIDŽANA? E od sada ćete samo njega jesti, hrskaviji ne može biti
Toliko je ukusan da nećete poverovati da nije krompir.
Pomfrit od patlidžana
Sastojci:
100 g prezli
50 g narendanog parmezana
1 belance
400 g patlidžana
1/2 kašičice soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. Pomešajte prezle i parmezan. Belance penasto umutite. Patlidžan operite, ali ga nemojte guliti. Isecite ga na kolutove debljine 2 cm, a potom kolutove isecite na štapiće debljine 2 cm. Posolite štapiće i umočite ih u belance. Potom ih uvaljajte u prezle i parmezan. Položite ih na papir za pečenje i pecite otprilike 15 minuta, dok ne postanu hrskavi. Tokom pečenja ih okrenite dva puta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POGODNO KAD VAM DOLAZE GOSTI Svi će se oduševiti OVAKVOM lazanjom
Samo poslažite sve slojeve i dobićete raskošan obrok.
DORUČAK KAKVOG NEMA Oduševiće vas ukus palente sa patlidžanom
Lako se sprema, a brzo jede.
NEODOLJIVO HRSKAVI Zalogajčići od PATLIDŽANA zavoleće svaka mama, spremaće za mališana
Praktično je za užinu.
NEVEROVATNA PITA Isproban i proveren recept za pravo predjelo
Nećete verovati od čega je fil.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)