DA LI STE PROBALI POMFRIT OD PATLIDŽANA? E od sada ćete samo njega jesti, hrskaviji ne može biti
Toliko je ukusan da nećete poverovati da nije krompir.
Pomfrit od patlidžana
Sastojci:
100 g prezli
50 g narendanog parmezana
1 belance
400 g patlidžana
1/2 kašičice soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. Pomešajte prezle i parmezan. Belance penasto umutite. Patlidžan operite, ali ga nemojte guliti. Isecite ga na kolutove debljine 2 cm, a potom kolutove isecite na štapiće debljine 2 cm. Posolite štapiće i umočite ih u belance. Potom ih uvaljajte u prezle i parmezan. Položite ih na papir za pečenje i pecite otprilike 15 minuta, dok ne postanu hrskavi. Tokom pečenja ih okrenite dva puta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POGODNO KAD VAM DOLAZE GOSTI Svi će se oduševiti OVAKVOM lazanjom
Samo poslažite sve slojeve i dobićete raskošan obrok.
DORUČAK KAKVOG NEMA Oduševiće vas ukus palente sa patlidžanom
Lako se sprema, a brzo jede.
NEODOLJIVO HRSKAVI Zalogajčići od PATLIDŽANA zavoleće svaka mama, spremaće za mališana
Praktično je za užinu.
NEVEROVATNA PITA Isproban i proveren recept za pravo predjelo
Nećete verovati od čega je fil.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)