DIJETALNI RECEPT BEZ GLUTENA Mini pice praktične za svaki rođendan
Taman za zalogaj.
Mini pice s patlidžanom
Sastojci:
1 veći patlidžan
1 kašika soli
2 kašike maslinovog ulja
2 kašičice origana
1/3 šolje rendanog parmezana
1/3 šolje mocarele
Za sos:
2-3 kašičice maslinovog ulja
3 čena belog luka, usitnjena
40 g paradajza iz konzerve
1 kašičica začina po želji
Priprema:
Isecite oba kraja patlidžana i ostatak isecite na kolutove debljine 2 cm. Kolutove poređajte na ubrus i posolite kako biste iz njih izvukli tečnost. Držite ih tako pola sata. Rernu zagrejte na 200 stepeni. U međuvremenu pripremite sos. Zagrejte 3 kašičice maslinovog ulja i propržite beli luk. Kada omekša, dodajte mu paradajz, začine po želji i kuvajte dok se ne zgusne. Po želji možete dodati i nekoliko kašika vode. Nakon pola sata, kolutove obrišite ubrusom i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Zatim ih premažite maslinovim uljem i pospite začinima. Pecite patlidžan u zagrejanoj rerni oko 25 minuta. Pečen patlidžan izvadite iz rerne i na svaki kolut stavite nekoliko kašičica pripremljenog sosa, pa preko toga stavite parmezan i mocarelu. Vratite patlidžan u rernu i pecite još nekoliko minuta dok se sir ne otopi. Napomena: Po želji možete dodati još sastojaka u sos - pečurke, slaninu, šunku.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MAGIČNO REŠENJE ZA RUČAK Iskoristite patlidžan za musaku i nećete se pokajati
Svi će se oduševiti.
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)