DIJETALNI RECEPT BEZ GLUTENA Mini pice praktične za svaki rođendan
Taman za zalogaj.
Mini pice s patlidžanom
Sastojci:
1 veći patlidžan
1 kašika soli
2 kašike maslinovog ulja
2 kašičice origana
1/3 šolje rendanog parmezana
1/3 šolje mocarele
Za sos:
2-3 kašičice maslinovog ulja
3 čena belog luka, usitnjena
40 g paradajza iz konzerve
1 kašičica začina po želji
Priprema:
Isecite oba kraja patlidžana i ostatak isecite na kolutove debljine 2 cm. Kolutove poređajte na ubrus i posolite kako biste iz njih izvukli tečnost. Držite ih tako pola sata. Rernu zagrejte na 200 stepeni. U međuvremenu pripremite sos. Zagrejte 3 kašičice maslinovog ulja i propržite beli luk. Kada omekša, dodajte mu paradajz, začine po želji i kuvajte dok se ne zgusne. Po želji možete dodati i nekoliko kašika vode. Nakon pola sata, kolutove obrišite ubrusom i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Zatim ih premažite maslinovim uljem i pospite začinima. Pecite patlidžan u zagrejanoj rerni oko 25 minuta. Pečen patlidžan izvadite iz rerne i na svaki kolut stavite nekoliko kašičica pripremljenog sosa, pa preko toga stavite parmezan i mocarelu. Vratite patlidžan u rernu i pecite još nekoliko minuta dok se sir ne otopi. Napomena: Po želji možete dodati još sastojaka u sos - pečurke, slaninu, šunku.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MAGIČNO REŠENJE ZA RUČAK Iskoristite patlidžan za musaku i nećete se pokajati
Svi će se oduševiti.
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)