DIJETALNI RECEPT BEZ GLUTENA Mini pice praktične za svaki rođendan
Taman za zalogaj.
Mini pice s patlidžanom
Sastojci:
1 veći patlidžan
1 kašika soli
2 kašike maslinovog ulja
2 kašičice origana
1/3 šolje rendanog parmezana
1/3 šolje mocarele
Za sos:
2-3 kašičice maslinovog ulja
3 čena belog luka, usitnjena
40 g paradajza iz konzerve
1 kašičica začina po želji
Priprema:
Isecite oba kraja patlidžana i ostatak isecite na kolutove debljine 2 cm. Kolutove poređajte na ubrus i posolite kako biste iz njih izvukli tečnost. Držite ih tako pola sata. Rernu zagrejte na 200 stepeni. U međuvremenu pripremite sos. Zagrejte 3 kašičice maslinovog ulja i propržite beli luk. Kada omekša, dodajte mu paradajz, začine po želji i kuvajte dok se ne zgusne. Po želji možete dodati i nekoliko kašika vode. Nakon pola sata, kolutove obrišite ubrusom i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Zatim ih premažite maslinovim uljem i pospite začinima. Pecite patlidžan u zagrejanoj rerni oko 25 minuta. Pečen patlidžan izvadite iz rerne i na svaki kolut stavite nekoliko kašičica pripremljenog sosa, pa preko toga stavite parmezan i mocarelu. Vratite patlidžan u rernu i pecite još nekoliko minuta dok se sir ne otopi. Napomena: Po želji možete dodati još sastojaka u sos - pečurke, slaninu, šunku.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MAGIČNO REŠENJE ZA RUČAK Iskoristite patlidžan za musaku i nećete se pokajati
Svi će se oduševiti.
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)