NEVEROVATNA PITA Isproban i proveren recept za pravo predjelo
Nećete verovati od čega je fil.
Pita sa patlidžanom
Sastojci:
200 ml kisele vode
1 plavi patlidžan
1 glavica crnog luka
1 praziluk
peršunov list
so, ulje
3 čena belog luka
1/2 rendane šargarepe
mleveni biber
Priprema:
Patlidžan očistiti i iseći na kocke, a zatim bariti 5-6 minuta u slanoj vodi. Isprati u hladnoj vodi i dobro ocediti. Luk crni i praziluk iseckati, pa ispržiti na ulju, dodati rendanu šargarepu. Kad se proprži dodati oceđen patlidžan. I njega upržiti, dodati beli luk, malo soli, biber i na kraju peršunov list. Može se dodati i malo mlevene slatke ili tucane paprike, ko voli. List kore raširiti na sto, malo je pouljiti, uzeti drugi list kore, saviti
ga kao harmoniku i staviti na prvu koru, kao i drugi list takođe i dodati do njega. Razbacati pržen fil, malo poprskati kiselom vodom, saviti ivice i uviti u rolnicu. Ređati u pleh. Tako uraditi i sa ostalim korama. Dobiju se tri rolnice. Pouljiti ih i porskatu kiselom vodom. Peću na 180 stepeni 30-35 min da lepo porumene. Služiti tople.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.,
Možda vas zanima:
DIJETALNI RECEPT BEZ GLUTENA Mini pice praktične za svaki rođendan
Taman za zalogaj.
NAJAVLJUJU LEPO VREME Prolećne rolnice mogu da se jedu svaki dan
Uz samo par sastojaka, lako se naprave.
MAGIČNO REŠENJE ZA RUČAK Iskoristite patlidžan za musaku i nećete se pokajati
Svi će se oduševiti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)