NEVEROVATNA PITA Isproban i proveren recept za pravo predjelo
Nećete verovati od čega je fil.
Pita sa patlidžanom
Možda vas zanima:

DIJETALNI RECEPT BEZ GLUTENA Mini pice praktične za svaki rođendan
Taman za zalogaj.
NAJAVLJUJU LEPO VREME Prolećne rolnice mogu da se jedu svaki dan
Uz samo par sastojaka, lako se naprave.


MAGIČNO REŠENJE ZA RUČAK Iskoristite patlidžan za musaku i nećete se pokajati
Svi će se oduševiti.
Sastojci:
200 ml kisele vode
1 plavi patlidžan
1 glavica crnog luka
1 praziluk
peršunov list
so, ulje
3 čena belog luka
1/2 rendane šargarepe
mleveni biber
Priprema:
Patlidžan očistiti i iseći na kocke, a zatim bariti 5-6 minuta u slanoj vodi. Isprati u hladnoj vodi i dobro ocediti. Luk crni i praziluk iseckati, pa ispržiti na ulju, dodati rendanu šargarepu. Kad se proprži dodati oceđen patlidžan. I njega upržiti, dodati beli luk, malo soli, biber i na kraju peršunov list. Može se dodati i malo mlevene slatke ili tucane paprike, ko voli. List kore raširiti na sto, malo je pouljiti, uzeti drugi list kore, saviti
ga kao harmoniku i staviti na prvu koru, kao i drugi list takođe i dodati do njega. Razbacati pržen fil, malo poprskati kiselom vodom, saviti ivice i uviti u rolnicu. Ređati u pleh. Tako uraditi i sa ostalim korama. Dobiju se tri rolnice. Pouljiti ih i porskatu kiselom vodom. Peću na 180 stepeni 30-35 min da lepo porumene. Služiti tople.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.,

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA KARAMEL TORTA Neodoljiva poslastica ukusa koji budi sva čula
Posna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.
Komentari (0)