NEVEROVATNA PITA Isproban i proveren recept za pravo predjelo

Alo.rs

21:00

Sezonski recepti 0

Nećete verovati od čega je fil.

NEVEROVATNA PITA Isproban i proveren recept za pravo predjelo
Shutterstock

Pita sa patlidžanom

Sastojci:

200 ml kisele vode

1 plavi patlidžan

1 glavica crnog luka

1 praziluk

peršunov list

so, ulje

3 čena belog luka

1/2 rendane šargarepe

mleveni biber

Priprema:

Patlidžan očistiti i iseći na kocke, a zatim bariti 5-6 minuta u slanoj vodi. Isprati u hladnoj vodi i dobro ocediti. Luk crni i praziluk iseckati, pa ispržiti na ulju, dodati rendanu šargarepu. Kad se proprži dodati oceđen patlidžan. I njega upržiti, dodati beli luk, malo soli, biber i na kraju peršunov list. Može se dodati i malo mlevene slatke ili tucane paprike, ko voli. List kore raširiti na sto, malo je pouljiti, uzeti drugi list kore, saviti 
ga kao harmoniku i staviti na prvu koru, kao i drugi list takođe i dodati do njega. Razbacati pržen fil, malo poprskati kiselom vodom, saviti ivice i uviti u rolnicu. Ređati u pleh. Tako uraditi i sa ostalim korama. Dobiju se tri rolnice. Pouljiti ih i porskatu kiselom vodom. Peću na 180 stepeni 30-35 min da lepo porumene. Služiti tople.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.,

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading