NEVEROVATNA PITA Isproban i proveren recept za pravo predjelo

Alo.rs

21:00

Sezonski recepti 0

Nećete verovati od čega je fil.

NEVEROVATNA PITA Isproban i proveren recept za pravo predjelo
Shutterstock

Pita sa patlidžanom

Sastojci:

200 ml kisele vode

1 plavi patlidžan

1 glavica crnog luka

1 praziluk

peršunov list

so, ulje

3 čena belog luka

1/2 rendane šargarepe

mleveni biber

Priprema:

Patlidžan očistiti i iseći na kocke, a zatim bariti 5-6 minuta u slanoj vodi. Isprati u hladnoj vodi i dobro ocediti. Luk crni i praziluk iseckati, pa ispržiti na ulju, dodati rendanu šargarepu. Kad se proprži dodati oceđen patlidžan. I njega upržiti, dodati beli luk, malo soli, biber i na kraju peršunov list. Može se dodati i malo mlevene slatke ili tucane paprike, ko voli. List kore raširiti na sto, malo je pouljiti, uzeti drugi list kore, saviti 
ga kao harmoniku i staviti na prvu koru, kao i drugi list takođe i dodati do njega. Razbacati pržen fil, malo poprskati kiselom vodom, saviti ivice i uviti u rolnicu. Ređati u pleh. Tako uraditi i sa ostalim korama. Dobiju se tri rolnice. Pouljiti ih i porskatu kiselom vodom. Peću na 180 stepeni 30-35 min da lepo porumene. Služiti tople.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.,

Komentari (0)

Loading