JELO ZA JAKE MIŠIĆE Spanać sa mlekom, najkremastiji koji ste do sada jeli
Poslužite uz isprženo jaje ili krompir.
Sastojci:
300 g spanaća
500 ml mleka
1 crni luk
1 čen belog luka
2 kašike brašna
1 kašika putera
1/2 kašičice soli
Priprema:
Spanać stavite u šerpu, sipajte vodu da ga prekrije i kuvajte oko 5 minuta. Procedite i što sitnije iseckajte. U šerpu stavite puter, sitno iseckan crni luk i propržite da postane staklast. Dodajte izrendan beli luk, a zatim brašno. Promešajte, sipajte hladno mleko i mešajte da se razbiju grudvice brašna. Sipajte spanać i posolite po ukusu. Kuvajte uz povremeno mešanje oko 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEJA ZA VEČERU Musaka od praziluka i pileće džigerice, odlična kombinacija ukusa koja će vas oduševiti
Imamo novu verziju musake i mislimo da ćete je obožavati.
RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE Napravite specijalitet kao pravi Bečlija, topiće se u ustima!
Poslužite uz krompir ili sezonsku salatu.
BRZO I UKUSNO Zapečena boranija sa sirom i mesom, toliko je ukusna da će je i deca rado jesti
Jelo od boranije i mesa je izdašno, pa ćete imati spreman ručak i sutradan.
JEFTINO JELO, A ODLIČNO! Krompir sa slaninicom je jednostavan obrok, a svi ga obožavaju!
Krompir je omiljena namirnica u našem narodu, a kada se iskombinuje sa slaninom, dobije se savršeno jelo.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)