DORUČAK KAKVOG NEMA! Napravite jeftin obrok koji će vas brzo zasititi
Priznajte da niste spajali do sad pitu i som.
Pita od somovine
Sastojci:
1 kg soma
500 g praziluka
500 g kora za gibanicu
6 kašika ulja
1 limun
peršun
so, biber
ulje
Priprema:
Somovinu očistiti, oprati i poprskati sokom od limuna. Ostaviti da riba odstoji, a zatim je posoliti i iseći na
komade. Očistiti praziluk, oprati ga i iseći na kolutiće. Propržiti ga na 5-6 kašika zagrejanog ulja da omekša.
Dodati komade ribe, sipati malo vode, poklopiti i dinstati. Ribu s vremena na vreme okretati. Omekšalu ribu
izvaditi na tanjir, pažljivo joj odstraniti kosti i sitno je iseckati. Vratiti ribu u luk, posoliti i pobiberiti. Dodati iseckan list peršuna i dobro izmešati. Pleh za pitu podmazati uljem, staviti koru na dno i poprskati uljem. Na koru staviti nadev od ribe, pa tako ređati dok se ne utroše svi sastojci. Odozgo je kora i treba je poprskati uljem. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu pitu poprskati vodom, pokriti čistom krpom i ostaviti da malo odstoji. Seći na kocke i služiti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEKA VAM SE SVI DIVE Napravite najukusnije slavsko žito za Vidovdan
Strogo se vodite ovim receptom.
PREDJELO KAKVOG NEMA Idealne pihtije od RIBE svakome će se dopasti
Probajte i uverite se.
PREDJELO ZA POŽELETI Slana torta se ukusnim slojevima će vas raspametiti!
Pravićete je u svim prilikama.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)