DORUČAK KAKVOG NEMA! Napravite jeftin obrok koji će vas brzo zasititi

Alo.rs/B. Paunović

18:30

Zdravi zalogaji 0

Priznajte da niste spajali do sad pitu i som.

trpeza
Shutterstock

Pita od somovine

Sastojci:

1 kg soma

500 g praziluka

500 g kora za gibanicu

6 kašika ulja

1 limun

peršun

so, biber

ulje

Priprema:

Somovinu očistiti, oprati i poprskati sokom od limuna. Ostaviti da riba odstoji, a zatim je posoliti i iseći na
komade. Očistiti praziluk, oprati ga i iseći na kolutiće. Propržiti ga na 5-6 kašika zagrejanog ulja da omekša.
Dodati komade ribe, sipati malo vode, poklopiti i dinstati. Ribu s vremena na vreme okretati. Omekšalu ribu
izvaditi na tanjir, pažljivo joj odstraniti kosti i sitno je iseckati. Vratiti ribu u luk, posoliti i pobiberiti. Dodati iseckan list peršuna i dobro izmešati. Pleh za pitu podmazati uljem, staviti koru na dno i poprskati uljem. Na koru staviti nadev od ribe, pa tako ređati dok se ne utroše svi sastojci. Odozgo je kora i treba je poprskati uljem. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu pitu poprskati vodom, pokriti čistom krpom i ostaviti da malo odstoji. Seći na kocke i služiti.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading