DORUČAK KAKVOG NEMA! Napravite jeftin obrok koji će vas brzo zasititi
Priznajte da niste spajali do sad pitu i som.
Pita od somovine
Sastojci:
1 kg soma
500 g praziluka
500 g kora za gibanicu
6 kašika ulja
1 limun
peršun
so, biber
ulje
Priprema:
Somovinu očistiti, oprati i poprskati sokom od limuna. Ostaviti da riba odstoji, a zatim je posoliti i iseći na
komade. Očistiti praziluk, oprati ga i iseći na kolutiće. Propržiti ga na 5-6 kašika zagrejanog ulja da omekša.
Dodati komade ribe, sipati malo vode, poklopiti i dinstati. Ribu s vremena na vreme okretati. Omekšalu ribu
izvaditi na tanjir, pažljivo joj odstraniti kosti i sitno je iseckati. Vratiti ribu u luk, posoliti i pobiberiti. Dodati iseckan list peršuna i dobro izmešati. Pleh za pitu podmazati uljem, staviti koru na dno i poprskati uljem. Na koru staviti nadev od ribe, pa tako ređati dok se ne utroše svi sastojci. Odozgo je kora i treba je poprskati uljem. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu pitu poprskati vodom, pokriti čistom krpom i ostaviti da malo odstoji. Seći na kocke i služiti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SOM SA ŠLJIVAMA Posni specijalitet kao osmišljen za slavsku trpezu, ukusa koji se pamti
U savršenom aromatičnom spoju, prste da poližete.
NEKA VAM SE SVI DIVE Napravite najukusnije slavsko žito za Vidovdan
Strogo se vodite ovim receptom.
PREDJELO KAKVOG NEMA Idealne pihtije od RIBE svakome će se dopasti
Probajte i uverite se.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)