BANANA HLEB Slatki kolač koji je idealan za doručak ili užinu
Donosimo vam originalni recept za viralni banana hleb. Napravite i posle nam se zahvalite. Prijatno!
Potrebno je
250 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice mlevenog cimeta
1/2 kašičice soli
115 g neslanog omekšanog putera
100 g šećera
50 g smeđeg šećera
2 velika jaja
2 kašičice čistog ekstrakta vanile
440 g pasirane banane
80 g seckanih oraha (opciono)
Priprema
Prvo zagrejte rernu. Umutite brašno,prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so u velikoj posudi. U drugoj posudi umešajte puter, granulirani šećer i smeđi šećer 4 do 5 minuta .Pomešajte jaja i vanilu.U to dodajte pasiranu bananu i mešajte dok se potpuno ne sjedini. Dodajte suve sastojke mokrim sastojcima i mešajte dok se ne sjedine. U smesu dodajte i seckane orahe. Nakon toga, Stavite testo u pleh i rasporedite ga u jedan ravnomeran sloj.Pecite na 200 stepeni 55-65 minuta.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI BANANA HLEB Desert koji osvaja svakim zalogajem, a super ide uz kafu
Mekan i ukusan, za prave sladokusce.
BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.
BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVI BANANA HLEB Komadići čokolade mu daju poseban šmek, otopićete se od slatkoće
Aromatični desert savršeno se slaže sa šoljicom kafe.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)