ZA DORUČAK ILI PONETI NA POSAO Pita sa šunkom i prazilukom, prava kombinacija za podizanje raspoloženja
Pita sa šunkom i prazilukom može se nazvati dobitnom zimskom kombinacijom, dovoljno kalorična, a opet lagana pita
Sastojci:
- 12 kora za pitu
- 700 grama praziluka
- peršun
- 250 mililitara kisele pavlake
- 250 grama krugova šunkarice
- 2 kašike prezle
- 120 grama putera
- ulje
- so
- mleveni crni biber
Način pripreme:
Praziluk sitno isečemo i pržimo u tiganju na rastopljenom puteru. Posolimo, pobiberimo i promešamo. Krugove šunkarice isečemo na duguljastu parčad.
Rastopljenim puterom namažemo pravougaonu tepsiju. Prvu koru premažemo topljenim puterom. Na nju stavimo još dve kore koje premažemo puterom. Na jedan kraj kora nanesemo ispržen praziluk, isečenu šunkaricu i pavlaku. Nanesemo isečen peršun, a na kore prezlu. Filovane kore uvijemo u rolat. Odsečemo krajeve i stavimo rolat u tepsiju. Na isti način pripremimo i preostala tri rolata i poprskamo uljem. Pečemo 30 minuta na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
SVI GA POGREŠNO PRAVE Uz ovaj trik bolonjez sos više nikad neće biti mastan i težak
TikTok korisnica Holi objasnila je da dok pržite meso treba samo da presavijete komad papirnog ubrusa i stavite ga među hvataljke
PREUKUSAN I BRZ DORUČAK Lepinja sa jogurtom i sirom, savršen zalogaj za nekoliko minuta
Zamesite domaće pecivo koje će vas oduševiti
BRZ I ZDRAV DORUČAK Omlet sa jajima i batatom, spreman za 3 minuta
Započnite dan sa zdravim doručkom
EKSPLOZIJA UKUSA Ekler tortu svi vole - ne peče se, sočna je i kremasta
Isto je kremasta kao i obični ekleri, samo ćete je mnogo brže napraviti
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)