NEPONOVLJIVO ISKUSTVO FENOMENALNOG UKUSA Burek sa jabukama, nema bolje
Pravo iz bakine kuhinje stiže recept za preukusan doručak, užinu ili slatkiš, koji morate da probate
Potrebno je:
- Gotove kore
- 5 krupnih jabuka
- cimet
- ulje
- 100 ml kisele vode
Priprema:
Jabuke izrendati, dodati cimeta i malo ulja. Zašećeriti po želji. Pleh 22 cm prečnika obložiti pek papirom i premazati ga uljem.
Staviti prvu koru poprskati uljem i kiselom vodom, dodati drugu koru.
Ponovo poprskati uljem i kiselom vodom i dodati šaku renanih jabuka.
Ponovo dve kore i jabuke i tako dok sve ne utrosite materijal. Pokriti odozgo korom i ušuškati.
Popskati uljem i kiselom vodom. Peci na 180 stepeni C 40-50 minuta. Iseći vruću i uživati u sjajnom
ukusu.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA BRZ DORUČAK Nekoliko sastojaka iz kuhinje i za 15 minuta preukusan "zalogaj" je na stolu
Za sve one koji urbano žive
JELO SPREMNO ZA TREN OKA Punjene tost-prženice savršen obrok ako ste u žurbi
Obrok koji će zavoleti svi ukućani - prženice spremljene po malo drugačijem receptu
ZASLADITE SE DOMAĆINSKI Starinske kiflice sa džemom, ukusne, mekane i mirisne (VIDEO)
Mekane, mirisne, sjane kifle koje vraćaju u detinjstvo
PROVEREN RECEPT BAKA JELE Krompir sa kačkavaljem i susamom, mek i hrskav, može kao prilog ili kao grickalica
Poželećete svaki dan da ga spremate kada ga jednom budete probali
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
DOMAĆE VANILICE Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje!
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
Komentari (0)