SLATKI HLEB BEZ KOJEG JE NEMOGUĆE ZAMISLITI NEDELJU Zasladite se po bakinom receptu
Zaista ćete uživati u pravom ukusu.
Panetone
Sastojci:
250 g putera
400 g brašna
1 suvi kvasac
4 kašike šećera
4 jajeta i 3 žumanca
75 g suvog voća
50 g kandiranog voća
malo soli
prah šećer za posipanje
Priprema:
Pomešajte otopljeni puter, šećer, kvasac i so. Zatim dodajte jaja i žumanca. Sve lepo pomešajte. Na kraju umešajte suvo i kandirano voće i brašno. Testo lepo umesite i ostavite da nadolazi dva sata. Zatim ga premesite i prebacite u kalup za pečenje i ostavite da narasta još dva sata. Nakon toga panetone ubacite u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta. Gotov slatki hleb pospite prah šećerom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRSTE DA POLIŽEŠ! Ukućani će se oduševiti testeninom - na malo drugačiji način
Sa piletinom ne može da se omane.
JEDNOSTAVAN RUČAK ZA CELU PORODICU Kad ne znate šta da skuvate, vi napravite kaserole
Iako nema mesa, ukus je vrlo istančan.
NAPRAVITE RUČAK ZA 15 MINUTA! Piletinu u neodoljivom sosu smazaćete za čas
Sigurno niste pravili obrok na ovakav način.
SLATKI HLEB SA BANANAMA I VIŠNJAMA Jednostavni desert koji pomera granice dobrog ukusa
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
Komentari (0)