NAPRAVITE RUČAK ZA 15 MINUTA! Piletinu u neodoljivom sosu smazaćete za čas
Sigurno niste pravili obrok na ovakav način.
Piletina Alfredo
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
2 komada pilećih prsa
3 dl mleka
3 dl pileće supe
3 čena belog luka
250 g fetučina
1 dl pavlake za kuvanje
100 g rendanog kačkavalja
½ veze peršuna
so, biber
Priprema:
U tiganju na vrelom ulju pecite piletinu začinjenu solju i biberom. Kad je pečena, sklonite je i prohlađenu isecite na trakice. U isti tiganj dodajte mleko, supu i beli luk. Posolite i pobiberite. Kada provri, dodajte fetučine i kuvajte 3 minuta uz stalno mešanje. Kad pasta bude skuvana al dente, dodajte i pavlaku i kačkavalj. Kuvajte dok se ne zgusne. Dok je još vruće, na tanjir stavite testeninu sa sosom, a odozgo poređajte nasečeni pileći file, te ukrasite peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
HRSKAVA I ZDRAVA GRICKALICA Napravite domaći čips od belog luka!
Toliko je ukusan da je neodoljiv!
SIROMAŠNO JELO KOJE JE OSVOJILO SVET Čuveni vareniki na vašoj trpezi
Napravite ovo jednostavno jelo.
ZA LJUBITELJE LAKOG I UKUSNOG OBROKA Teletina u neobičnom sosu idealan ručak
Što se duže sprema, to je ukusnija.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)