NAPRAVITE RUČAK ZA 15 MINUTA! Piletinu u neodoljivom sosu smazaćete za čas
Sigurno niste pravili obrok na ovakav način.
Piletina Alfredo
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
2 komada pilećih prsa
3 dl mleka
3 dl pileće supe
3 čena belog luka
250 g fetučina
1 dl pavlake za kuvanje
100 g rendanog kačkavalja
½ veze peršuna
so, biber
Priprema:
U tiganju na vrelom ulju pecite piletinu začinjenu solju i biberom. Kad je pečena, sklonite je i prohlađenu isecite na trakice. U isti tiganj dodajte mleko, supu i beli luk. Posolite i pobiberite. Kada provri, dodajte fetučine i kuvajte 3 minuta uz stalno mešanje. Kad pasta bude skuvana al dente, dodajte i pavlaku i kačkavalj. Kuvajte dok se ne zgusne. Dok je još vruće, na tanjir stavite testeninu sa sosom, a odozgo poređajte nasečeni pileći file, te ukrasite peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
HRSKAVA I ZDRAVA GRICKALICA Napravite domaći čips od belog luka!
Toliko je ukusan da je neodoljiv!
SIROMAŠNO JELO KOJE JE OSVOJILO SVET Čuveni vareniki na vašoj trpezi
Napravite ovo jednostavno jelo.
ZA LJUBITELJE LAKOG I UKUSNOG OBROKA Teletina u neobičnom sosu idealan ručak
Što se duže sprema, to je ukusnija.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)