NAPRAVITE RUČAK ZA 15 MINUTA! Piletinu u neodoljivom sosu smazaćete za čas
Sigurno niste pravili obrok na ovakav način.

Piletina Alfredo
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
2 komada pilećih prsa
3 dl mleka
3 dl pileće supe
3 čena belog luka
250 g fetučina
1 dl pavlake za kuvanje
100 g rendanog kačkavalja
½ veze peršuna
so, biber
Priprema:
U tiganju na vrelom ulju pecite piletinu začinjenu solju i biberom. Kad je pečena, sklonite je i prohlađenu isecite na trakice. U isti tiganj dodajte mleko, supu i beli luk. Posolite i pobiberite. Kada provri, dodajte fetučine i kuvajte 3 minuta uz stalno mešanje. Kad pasta bude skuvana al dente, dodajte i pavlaku i kačkavalj. Kuvajte dok se ne zgusne. Dok je još vruće, na tanjir stavite testeninu sa sosom, a odozgo poređajte nasečeni pileći file, te ukrasite peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:

HRSKAVA I ZDRAVA GRICKALICA Napravite domaći čips od belog luka!
Toliko je ukusan da je neodoljiv!

SIROMAŠNO JELO KOJE JE OSVOJILO SVET Čuveni vareniki na vašoj trpezi
Napravite ovo jednostavno jelo.

ZA LJUBITELJE LAKOG I UKUSNOG OBROKA Teletina u neobičnom sosu idealan ručak
Što se duže sprema, to je ukusnija.


PASTA SA PILETINOM Lagana, kremasta i zasitna, za savršen obrok
Sočna i ukusna, u pravoj eksploziji ukusa.

DOMAĆI HLEB OD BATATA Mekan kao duša i sočan, pravićete stalno
Pravi se lako, a pravi je raj za nepca.

VOJNIČKI PASULJ Ovako se spremao u JNA i bio nikad ukusniji
Slasni pasulj po tradicionalnom receptu.

ŠTRUDLA SA BUNDEVOM Mirisna poslastica u neodoljivom spoju ukusa
Sočna i drugačija, uzećete parče više.

POSNI ČOKOLADNI TARTUFI Raskošni kolači ukusa koji se pamti
Priprema je jednostavna, a ukus neponovljiv.
Komentari (0)